Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično vrijeme

Velike temperaturne razlike u Europi: U Skandinaviji 14 stupnjeva, na Balkanu i -10

toplo vrijeme na sjeveru Europe
Foto: PA/Pixsell
1/3
31.12.2019.
u 14:50

Na sjeveru Europe, točnije u Norveškoj i Švedskoj jučer je izmjereno i 14 stupnjeva Celzijevih, a Velika Britanija 'grijala' se pak na 10, a ponegdje i 11 stupnjeva

I dok su se u Hrvatskoj temperature tijekom noći spustile ispod ništice, a danju su tek za koji stupanj više, na sjeveru Europe potpuno je drugačije vrijeme.

Skandinavija, naime, bilježi temperaturne rekorde za ovaj dio godine budući da se dnevne temperature penju i preko 10 stupnjeva Celzijevih.

Na sjeveru Europe, točnije u Norveškoj i Švedskoj jučer je izmjereno i 14 stupnjeva Celzijevih, a Velika Britanija 'grijala' se pak na 10, a ponegdje i 11 stupnjeva.

S druge strane, istok Europe i Balkan zahvatila je hladna fronta pa se temperature spuštaju i do 10 stupnjeva ispod ništice, piše Severe Weather Europe.

Visoke temperature rezultirale su jako kišom koja je padala u planinskom području Skandinavije gdje je palo skoro 100 milimetara kiše po metru četvornom.

U Hrvatskoj će pak u novogodišnjoj noći prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda biti vedro ili malo oblačno, na jugu još uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale ponegdje i jaka bura. Temperatura zraka uglavnom od -5 do 0, a na Jadranu od 3 do 8 °C. 

VIDEO Nevrijeme na splitskom području

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
16:44 01.01.2020.

U oslu 4, stckholmu 2 C.... Ne kužim, u kojoj to skandinaviji plus 14...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije