Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI EUROSTATA
Povratak na članak

Velike razlike među zemljama EU: Evo kako Hrvatska stoji kada je u pitanju potrošnja stanovnika

Najveći je pak pad potrošnje po stanovniku u promatranom razdoblju zabilježio Luksemburg, gdje je ona 2013. godine bila 45 posto iznad prosjeka da bi 2015. bila 37 posto iznad te vrijednosti.

Komentari 3

Avatar Krapinski Čovjek
Krapinski Čovjek
14:45 14.12.2016.

Osamdesetih godina prošloga stoljeća u doba "mraka" SR Hrvatska je bila zemlja u kojoj je prevladavala kultura rada, kultura rada u kojoj je malo tko bio nezaposlen. Končar je proizvodio i prodavao bezbroj transformatora, Hidroelektra je gradila brane diljem Svijeta, hrvatska brodogradnja je bila daleko razvijenija od južno korejske ... Jednostavno je u Hrvatskoj bilo bezbroj tvrtki koje svojim radnicama ne samo da su osiguravale radno mjesto nego su praktički svi dobivali stanove ili kredite za izgradnju obiteljskih kuća. Praktički su sve firme imale svoja odmarališta na moru. Generalno je Socijalistička Republika Hrvatska u gospodarskom pogledu puno bolje stajala od Španjolske, Portugala, Grčke ... Gospodarstvo SR Hrvatske je bilo toliko jako da je 1995. Hrvatska unatoč kriminalnoj pretvorbi i ratu i dalje puno bolje stajala od Mađarske, Poljske, Slovačke, baltičkih zemalja ... Nakon kriminalne privatizacije devedesetih godina došao je cunami Kalmete, Sanadera, braće Žužul u vidu dva do četiri puta skupljih cesti u odnosu na ne baš čednog Čačića. Što znači da su po kilometru autoceste krali dvadeset do četrdeset puta više u odnosu na spomenutog Čačića. I eto nas u 2016. godini u kojoj čak i Rumunji imaju veću kupovnu moć od Hrvata. A Hrvatska i dalje nije riješila ništa. Praktički nitko unatoč 17 puta većem broju sudaca od jedne Velike Britanije nije odgovarao za taktiku spržene zemlje od strane HDZea i ekipe Tomčića i Bandića kod kojih čak i kvadrat WCea košta kod prvoga 13.500€ po kvadratu a kod Mikija 5.000€ po kvadratu. I što je jedini problem Hrvatske da baba ne zna pritisnuti Push. Kada se "bakice" nauče da pritisnu push onda će ih valjda voda odnijeti.

VL
Avatar CHOW
CHOW
14:11 14.12.2016.

Od Rumunja nije lako biti gori !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.