Naslovnica Vijesti Svijet

Velika policijska akcija u BiH: Uhićeno 12 osoba, među njima i jedan policajac

Meta akcije bile su osobe osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala, povezane s trgovinom ljudima, krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom oružja i vojne opreme
20. prosinca 2018. u 12:10 4 komentara 671 prikaza
Policija BiH
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini u četvrtak su uhitile 12 osoba u okviru velike operacije razbijanja skupine koja se bavila ilegalnom trgovinom oružjem i krijumčarenjem ljudima a akcija je provedena u suradnji s policijom Srbije, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH. Policijske racije provedene su na području Brčkog i Bijeljine kao dio akcija kodnog naziva „Škorpion“.

Sameer Parvez Khan “Ruta 2” Na krijumčarenju 119 osoba u četiri mjeseca zaradili 64.000 eura

Meta akcije bile su osobe osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala, povezane s trgovinom ljudima, krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom oružja i vojne opreme.

Među osumnjičenima je i aktivni policijski djelatnik Granične policije BiH koji je pod istragom zbog zloporabe položaja i koruptivnih aktivnosti.

Uz uhićenja, policija je pretražila 10 lokacija na širem području Brčkog i Bijeljine gdje je pronađena znatna količina oružja i vojne opreme kao i krijumčarena roba veće vrijednosti.

Državna granica Akcija Ruta 2 14 osoba kazneno prijavljeno zbog krijumčarenja ljudi preko granice

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da se ova organizirana kriminalna skupina kroz određeno vremensko razdoblje bavila krijumčarenjem oružja i vojne opreme prema zemljama Europske unije, trgovinom ljudima kao i krijumčarenjem roba veće vrijednosti iz Srbije u BiH.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    BiH nije drzava nego gore od divljeg zapada. Od kriminalaca do politike, sve ista prica. Prije ce uci Kongo u EU nego BiH