Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETJELI KROZ PROZOR

U eksploziji na Manhattanu poginulo 7 osoba, 63 ozlijeđenih!

manhattan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/18
13.03.2014.
u 12:53

Gradonačelnik Bill de Blasio potvrdio je da je uzrok eksplozije curenje plina

Velika eksplozija dogodila se u East Harlemu u newyorškoj četvrti Manhattan, izvijestile su danas vlasti, a prenosi CNN. Policija je izvijestila da su se urušile dvije stambene zgrade na adresama 1644 i 1646 Park Avenue.

U nesreći je poginulo najmanje sedam osoba, a ozlijeđeno ih je najmanje 63. Nekoliko ih se vodi nestalima. Harlemska bolnica izvijestila je da je primila jednog pacijenta u teškoj traumi te kako očekuju još jednog. Izvor iz vatrogasne skupine rekao je da je jedna opečena osoba u kritičnom stanju.

Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je da će biti uspostavljena posebna linija za prijavljivanje nestalih. Potvrdio je da je uzrok eksplozije curenje plina koje je, priopćili su istražitelji, dojavljeno 15 minuta prije eksplozije.

Glasnogovornik energetske kompanije Con Ed Bob McGee rekao je da su u jutarnjim satima primili dojavu o curenju plina od stanovnika iz jedne od novijih zgrada u toj četvrti. Dvije minute nakon poziva poslali su kamion, no stigao je nakon eksplozije. Dojava je primljena u 9.13 sati po lokalnom vremenu, a eksplozija se dogodila u 9.31 sat. Izvor je rekao za ABC da je prije eksplozije netko obavljao radove u zgradi. Nije poznato je li riječ o djelatniku Con Eda.

Svjedokinja Ashley Rivera (21) rekla je da su tjednima osjećali miris plina.

– Vidjeli smo ljude kako lete kroz prozor... To su moji susjedi – rekla je kroz suze.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Na mjesto eksplozije pristigle su stotine vatrogasaca. Iznad zgrada raširio se velik oblak crnog dima, popucala su stakla na obližnjim trgovinama. Zaustavljen je promet željeznicom koja prolazi preko puta mjesta eksplozije.

– Urušile su se dvije zgrade. Nadam se da tamo nema nikoga – rekao je radnik na obližnjoj tržnici.

Prošlog ljeta u zgradi na kućnom broju 1644 trebala je biti instalirana nova plinska cijev. Međutim, zaposlenik u gradskoj tvrtki za grijanje danas nije mogao potvrditi da je posao završen te kako su vatrogasci obavili pregled.

>> Eksplozija plina u New Yorku: 12 ljudi ozlijeđeno, troje kritično

Komentara 26

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:02 12.03.2014.

Zašto nema danas nikakvih vijesti iz haške sudnice? Ni jučer se niste pretgli s informiranjem......

Avatar RoSSerb
RoSSerb
16:01 12.03.2014.

Verovatno će sad osuditi nekog iz Sirije za teroristički napad ..ha haaaaaaaaa no dobro tamo ispred Sirije ih opet čekaju Rusi ...

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:11 12.03.2014.

Teroristi...i nedavno su prijetili i govorili na TV na Krimu da će se boriti protiv EU, Amerike i Katolika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije