Naslovnica Vijesti Svijet

Velika Britanija gradit će zid visok 4 metra kako bi zaustavila migrante

Gradnja jedan kilometar dugog zida počet će ovaj mjesec, a trebala bi biti završena krajem godine
07. rujna 2016. u 17:33 12 komentara 4419 prikaza
calais
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Velika Britanija gradit će zid u Calaisu, sjevernoj francuskoj luci, kako bi pokušala zaustaviti migrante, rekao je jučer ministar imigracije Robert Goodwill.

Gradnja jedan kilometar dugog i četiri metra visokog zida na prilaznoj cesti za luku počet će ovaj mjesec, a trebala bi biti završena krajem godine. Zid će nadopuniti sigurnosnu ogradu koja je već postavljena oko luke i ulaza u Eurotunel, koji povezuje Francusku i Britaniju.

migranti lakše otrovani 14 migranata, uključujući djecu, živo pronađeno u hladnjači u Francuskoj migranti Posada se zaključala Migranti upali u francusku luku Calais i popeli se na britanski trajekt

– Počet ćemo gradnju zida vrlo brzo. Napravili smo ogradu, sada radimo zid – rekao je Goodwill.

Zidom koji bi trebao koštati 2,7 milijuna eura pokušat će se zaustaviti migrante koji usporavaju promet kako bi uskočili u kamione na putu za Britaniju. Gnjevni francuski vozači kamiona i farmeri u ponedjeljak su blokirali ceste u Calaisu kako bi pozvali na zatvaranje obližnjeg migrantskog kampa, takozvane Džungle, u kojoj prema informacijama dobrotvornih udruga u groznim uvjetima živi i do 10.000 migranata.

>> Migranti probili žičanu ogradu, suspendirali vlakove između Francuske i UK-a

Elipso

  • bijelocrveni:

    Nama to ne treba, mi imamo politicare koji ce nas zastititi! Vesnica i njeni kompanjoni, drug Ostoja i ekipa.

  • mao.mio2017:

    A što će onda jadni inženjeri, austronauti i kvantni fizičari? U Cernu nema mjesta za sve?!

  • istovari:

    Zašto bi se netko dao ucjenjivati od nekakve Turske?Orban je dugoročno riješio problem azijske invazije i da li je nešto krivo napravio?