Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Ne bacajte hranu!

bacanje hrane
Foto: Screenshot Deutsche Welle
26.05.2015.
u 10:21

Francuska se s tim fenomenom pokušava obračunati uz pomoć drastičnih metoda

Bacanje hrane je već odavno trn u oku francuskoj vladi. I sad se ona s tim fenomenom pokušava obračunati uz pomoć drastičnih metoda. Veletrgovci ubuduće ne smiju bacati prehrambene namirnice koje ne uspiju prodati.

Primjer i za Njemačku? Ne, tvrdi savezna vlada. Berlin količinu bačene hrane pokušava smanjiti prosvjećivanjem potrošačke svijesti, a ne prisilom kao u Francuskoj.

 

>> U Hrvatskoj se godišnje baci oko 400.000 tona hrane

>> 10 namirnica koje možete koristiti i nakon isteka roka trajanja

Komentara 3

Avatar Neron
Neron
11:32 26.05.2015.

Ovo je krasna vijest! Mogu razumjeti logiku velikih centara da ne dijele npr. odjeću siromašnima jer se "lako može dogoditi" da i imućniji građani prestanu kupovati u nadi da će doći do besplatne odjeće. No, hrana je izvan svake kategorije. Potpuno je neumjesno da ljudi kopaju po kontejnerima tražeći ostatke hrane koju bacaju centri. To je obijest koja traži ovakav zakon kaznu: "Rađe ću baciti hranu, nego dati siromašnom!" A kolike javne kuhinje muku muče i odbijaju ljude s ruba. Ovakav zakon još je više potreban Hrvatskoj.

NE
neboiznadzagreba
13:35 26.05.2015.

U svijetu u kojemu ništa nije besplatno , u vremenima u kojemu je zakon profita vrhovni zakon , ovakva vijest zaista raduje ; žalosti to da Europi koja se donedavno nazivala kršćanskom , trebaju zakoni koji reguliraju ono što kršćanstvoo ponavlja dvije tisuće godina : pomozi potrebitom !

IS
istri
14:12 26.05.2015.

ono sto u nijemackoj ostrane kao nesmje na stalazama po ducanima kod nas najdes svakodnevno a sto nasi bacaju: bacaju kad nije vise ni za stoku. treba se uvjeriti pa tek onda govoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije