Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'e-Readers'

Veleposlanstvo SAD-a brodskoj knjižnici doniralo e-čitač

e knjige (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
22.10.2013.
u 20:07

Tim projektom u Mjesecu hrvatske knjige, koji se ove godine održava pod motom "Tko čita (ne) skita", veleposlanstvo želi promovirati najnovije tehnologije i elektroničke knjige

U sklopu projekta „e-Readers at Your Fingertips“ predstavnici veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu simbolično su donirali "Kindle Touch e-Readers", mobilni elektronički čitač knjiga.

Tim projektom u Mjesecu hrvatske knjige, koji se ove godine održava pod motom "Tko čita (ne) skita", veleposlanstvo želi promovirati najnovije tehnologije i korištenje elektroničkih knjiga, kao i nove metode učenja i čitanja u trideset javnih knjižnica širom Hrvatske.

Primjerak elektroničkog čitača koji je dizajniran za čitanje digitalnih e-knjiga i časopisa djelatnicima brodske knjižnice uručio je šef Ureda za odnose s javnošću američkog veleposlanstva u Zagrebu Timothy E. Gerhardson, a tim simboličnim činom slavonskobrodska Gradska knjižnica među prvima se u Hrvatskoj uključila u projekt, pa će i Brođani uskoro, osim online rezervacije koje su zaživjele posljednjih nekoliko godina, knjige moći posuđivati i preuzimati u elektronskom obliku putem interneta te čitati na osobnim e-čitačima, računalima ili pak mobitelima.

Uključivanje u ovaj projekt nastavak je vizije razvoja knjižnice i trajna prilagodba sadašnjem vremenu, dolazećim tehnologijama, novim navikama čitatelja i dostupnosti knjige za čitanje na svim suvremenim medijima. Predstavnicima američkog veleposlanstva dobrodošlicu su u Gradskoj knjižnici poželjeli župan Danijel Marušić i zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić.

>> Goran Račić – prvi pravi hrvatski digitalni književnik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije