Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIERFRANCESCO SACCO
Povratak na članak

Veleposlanik otkriva pozadinu velikog spora Hrvatske i Italije prije 20 godina: Predugo smo se uzimali zdravo za gotovo

Talijanska ulaganja u Hrvatsku mogu se udvostručiti, od čega će imati koristi obje ekonomije, ističe veleposlanik.

Komentari 17

CK
CKI
20:13 15.05.2021.

Da, podnosi velik teret u čuvanju granica EU, a u znak zahvalnosti ne može ući u Šengenski prostor. Naša vlada bi trebala oštrije nastupiti po ovom pitanju.

VL
DU
Deleted user
20:12 15.05.2021.

Znamo mi to sve. Već 500 godina podnosimo više nego se od čovjeka očekuje da bi Europa gradila svoje gradove i katedrale. Prošle godine, nekako u ovo doba je bila 500ta godišnjica pogibije našeg slavnog bana Petra Berislavića. Ni spomenaa o njemu....a čuvao je granicu i molio pomoć za Hrvatsku. Nije došla...

VL
BA
Barbasmora
21:01 15.05.2021.

Izgleda kako ta afera nije još gotova! Italija ne priznaje Croatiju za svoju susjedu! Svako se može u to uvirit na službenim stranicama republike Italije... I u skolama nas talijani ne spominjaju kao susjedu...dokle cemo se mi pretvarat da su Italija, Slovenija, Bosna, Crna gora, svrbija, Madžarska naši iskreni prijatelji?!

VL
GO
goran2hr
01:08 16.05.2021.

Prvi puta, problem sa IGP-om je bio u tome što su Hrvati (javnost) očekivali da to zaista bude IGP, u kojem će upravljati i koristiti se njime samo Hrvati. A to se naravno nije svidjelo Italiji i Sloveniji. Pa je Hrvatska popustila i izmislila ZERP koji ne važi za članice EU (čitaj Sloveniju i Italiju). I sada opet ista priča, proglasili smo tzv. "IGP" koji se ne odnosi na Italiju i Sloveniju, tj. mogu dalje zabadava ribariti i vršljati do mile volje. Hrvati časte. I zato je sve opet idilično... Milina od prijateljstva. Može i drugačije. Npr. Malta ima također IGP u kojem smiju ribariti samo - Maltežani.

VL
DU
Deleted user
20:05 15.05.2021.

ma da vidim grlić radman .. kvarca se

VL
JA
jadnatikoza
20:05 15.05.2021.

Jel njemu Bozanić predao u ruke samostan Dajla? Sve što je Tito vratio, neki bi nanovo poklonili Italiji

VL
VI
vidum
17:59 16.05.2021.

"Veleposlanik otkriva pozadinu". Znači, nakon Jandrokovića sad i ovaj?

VL
KA
karlodrago
20:26 15.05.2021.

Nisu nama problem izbjeglice ,veći je problem Zoki.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.