Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNOST S HRVATSKOM

Veleposlanik Glunčić simbolično preuzeo donaciju grada Graza: 15.000 eura za nastradale u Banovini

Foto: Stadt Graz / Fischer
1/3
17.02.2021.
u 09:14

Donaciju su u ime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner

Hrvatski veleposlanik u Austriji  Daniel Glunčić u utorak je u Gradskoj vijećnici u Grazu simbolično primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15.000 eura namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za nastradale u potresu u Sisačko-moslavačkog županiji, izvijestilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču.

Donaciju su u ime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner.

1/15

Isti izvor navodi kako je ovom prigodom Grad Graz ujedno iskazao i zahvalnost inicijatorima i sudionicima četiri velika humanitarna konvoja koji su tijekom  prosinca prošle godine i siječnja ove godine iz Štajerske u potresom pogođeno područje u središnjoj Hrvatskoj dostavili 255 tona humanitarne pomoći, 21 stambeni kontejner, te donirali 85.000 tisuća eura.

Simboličnoj predaji donacije, uz veleposlanika Glunčića i visokih predstavnika Grada Graza  nazočili su i počasni konzul Republike Hrvatske u Štajerskoj  Nikolaus Hermann, te Brigitte Dubovsky i Ivica Marjanović kao jedni od najzaslužnijih organizatora humanitarnih transporta iz Štajerske.

Upisavši se u Zlatnu knjigu Grada Graza veleposlanik Glunčić zahvalio se „Gradu sa srcem“ i svim građanima Štajerske na vrijednim donacijama, a organizatorima humanitarnih konvoja na nesebičnom angažmanu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije