Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog afere

Velečasni Tomušić pokupio svoje stvari i napustio selo

vlč. tomušić
Davor Javorović/Pixsell
19.07.2011.
u 17:37

Svećenik je početkom svibnja otišao na godišnji odmor, a od tada se, pričaju mještani, u župu vratio samo jednom. Nepoznato je hoće li ponovno dobiti službu župnika

Svećenik Marko Tomušić, čije su obnažene fotografije dospjele u javnost krajem travnja, uskoro će biti i službeno premješten iz župe Berak.

Nova adresa nepoznata

Okončat će se tako priča koja je potresla slavonsku i hrvatsku javnost, a župnika još početkom svibnja “otjerala” na godišnji odmor na neodređeno vrijeme.

– Prema novim dekretima, od 18. kolovoza velečasni Tomušić bit će razriješen službe župnika pa će u Berak doći novi župnik. Ovo su jedine informacije kojima raspolažemo – izvijestila je Martina Kuveždanin iz Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Koja će mu nova adresa biti i hoće li ponovno dobiti službu župnika, nije nam rečeno. Inače, svake godine u ovo doba Biskupija donosi dekrete o premještajima. Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja od 9. svibnja ima privremenog upravitelja. Iz sela je upravo tada otišao Tomušić, koji se u njemu, pričaju nam mještani, u međuvremenu gotovo da i nije pojavljivao.

– Vidio sam ga samo jednom i nakon toga je pred župni ured dolazio nekakav kombi pa pretpostavljam da je tada pokupio svoje stvari. Čuo sam da je prvo otišao na odmor u Švicarsku, a gdje je sada, ne znamo – priča nam jedan mještanin. Tomušićev premještaj za stanovnike je ovog malog sela logičan slijed. Najbolje je to rješenje, kažu, i za njih i za župnika.

– Kada bismo izbrisali taj nemili detalj, on bi i dalje bio naš omiljeni župnik. Nikada nitko, ni u školi, ni među župljanima, nije imao pritužbe na njega. I kada se sve ovo događalo, imali smo strpljenja – ističe naš sugovornik. Neobično im je ranije bilo, dodaje, tek svećenikovo odijevanje, ali smatrali su da samo drži do sebe.

Tvrdio da je žrtva ucjene

Marko Tomušić razgovarao je u travnju preko Skypea s poznanikom Ilijom Lutrovom iz Novog Sada. Bio je odjeven samo u crne tange i zadovoljavao se raznim pomagalima. Nije znao da ga ja nakon nekoliko večeri takve komunikacije Lutrov odlučio snimiti. U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list Lutrov je kasnije priznao da je sve učinio kako bi se domogao novca. Fotografije je prodao medijima za tisuću eura. Mladić je župnika pitao i je li imao ikakve seksualne kontakte s dečkima iz škole te ima li homoseksualaca na vjeronauku.

– Odgovorio mi je da ima, da im se to vidi u pogledu. Rekao je da ne bi nikada ništa pokušao s dečkima tamo – ispričao nam je tada Lutrov.

Tomušić je u središtu skandala bio i prije deset godina, kada ga je maloljetni nećak optužio za napastovanje. Policija je kasnije odbacila prijavu, a svećenik je ubrzo premješten u Berak. I tada i nedavno velečasni je govorio da je žrtva podmetanja, namještaljke i ucjene.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:50 19.07.2011.

Zlo nikad ne miruje, svuda i uvijek.

JI
jimbeam
23:13 22.07.2011.

Ma nema frke,dobit će drugu župu sa novim mladim dečkima,ima crkva već prakse sa takvim premještajima,ha,ha,ha!

CV
cvijece
22:57 25.07.2011.

Ako je shvatio svoj poziv i ako je shvatio što ga je vuklo na onu drugu stranu, ako je patio a nije se mogao oduprijeti,prolazio je veliku patnju ... a li od svećenika se očekuje snaga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije