Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija oliver

Velečasni Kožina u Lipovici služi kaznu za fotografije gole djece

'mladen_kozina_svecenik'
''
07.08.2012.
u 23:00

Dekret kojim je Mladen Kožina razriješen svih svećeničkih službi najvjerojatnije će biti na snazi do isteka kazne

Sedam mjeseci nakon što je u velikoj međunarodnoj akciji razotkrivanja pedofila uhićen župnik Mladen Kožina, svećenik je upućen na izdržavanje zatvorske kazne u kaznionicu u Lipovici – Popovači. Kožina se nagodio s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, priznao krivnju, a zauzvrat je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora. U akciji kodnog naziva Oliver u njegovu su računalu u zagrebačkoj Andrijanićevoj ulici pronađene tisuće fotografija dojenčadi i djevojčica u eksplicitnim pozama.

Vijest o uhićenju vlč. Mladena Kožine, župnika župe Presvetog Srca Isusova koja se nalazi u sklopu bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu, prva je objavila Crkva. Nadbiskupski duhovni stol ga je odmah razriješio svih svećeničkih službi. Pretpostavlja se da će taj dekret ostati na snazi do isteka zatvorske kazne.

Kožina je uhićen pa pušten lanjskog listopada. U Lipovici je od 11. lipnja. Prije toga bio je u Zatvoru Zagreb (Remetincu), gdje je na Odjelu dijagnostike (na kojem završavaju svi osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci) odlučeno kamo će na odsluženje kazne. Njegov \"ulazak\" u zatvor zbivao se u trenutku kada je život iza rešetaka, dobivši uvjetni otpust, napustio don Drago Ljubičić, osuđen na tri godine zatvora zbog pedofilije.

Komentara 18

Avatar jwayne
jwayne
07:52 08.08.2012.

Znači, kada ga puste iz zatvora opet se vraća svećeničkoj službi?! Lijepo! Bravo!

ST
stipo
07:21 08.08.2012.

Eto,i da katolik ide u crkvu? pa ko vise da vjeruje ovim pedofilima, ides u crkvu i moras paziti da svecenik bude sto dalje od tebe, inace vreba velika opasnost za (straznjicu) zato ja neidem u crkvu a vjerujem u Boga.......

PE
Pegaz
10:39 08.08.2012.

Libela, Naravno da ne znaci, to znaci samo da volis puske, isto kao sto njegove fotografije gole djece znaci da voli djecu gledati golu djecu - jedina razlika je sto ovo drugo i nije bas normalno, a puske mozes gledatii i jer odlucujes koju kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije