Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimka na internetu

Vehabije u BiH regrutiraju mlade: Dođite u džihad u Siriju!

vehabije bih
Live Leak screenshot
23.08.2013.
u 17:49

Mediji u BiH izvještavaju da je sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji s namjerom da angažiraju "džihadiste" za rat u Siriji u BiH ulaze nelegalno, a regrutiraju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

Na internetu je osvanula snimka na kojoj trojica muškaraca pozivaju mlade u BiH da im se pridruže u "džihadu na Allahovom putu" u Siriji, odnosno u borbi protiv režima Bashira al-Assada, javlja KIix.

– Pozivam omladinu ovog ummeta da se odazove džihadu na Allahovom putu jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki zaista bismo mogli satima pričati o tome – kazao je jedan od muškaraca koji je prepričao zlostavljanje muslimana ''u nadi da će ta priča preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Allahovom putu".

Mediji u BiH izvještavaju da je sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji, s namjerom da angažiraju "džihadiste" za rat u Siriji, u BiH ulaze nelegalno, a regrutiraju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

Klix pak piše da je većina "ratnika" iz BiH dio zloglasnog fronta Al-Nusra koji Sjedinjene Američke Države povezuju s terorističkom organizacijom Al-Qai'da.

>>Uhićene vehabije u Srbiji planirale atentat na Vučića?

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije