Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan učitelja

Većina škola sutra će raditi, samo malobrojnima neradno

škola
Marko Jurinec/PIXSELL
04.10.2010.
u 18:36

Neki će ga obilježiti radno, drugi na izletima sa svojim učenicima ili druženju s kolegama.

Više od šezdesetak tisuća učitelja sutra će proslaviti svoj međunarodni Dan učitelja. Neki će ga obilježiti radno, drugi na izletima sa svojim učenicima ili druženju s kolegama. Naime, većina škola i sutra će uredno raditi, dok će samo manji broj onih, kako je kazao predsjednik Sindikata učitelja Zvonimir Laktašić, pametnih, svoj dan obilježiti neradno.

Laktašić je u čestitki svojim kolegama naglasio da su učitelji "nezamjenjiva vrijednost i kreatori budućnosti" te da se društvo mora zalagati za njihovo dostojanstvo. Podsjetio je također da samo ulaganje u znanje osigurava napredak. Predsjednik Sindikata "Preporod" Željko Stipić Dan učitelja iskoristio je da upozori na nekoliko stotina nastavnika koji više od godinu dana čekaju promaknuće.

Dodao je također da time ministarstvo dodatno potkrada prosvjetare te pozvao ministra Radovana Fuchsa da taj problem što prije riješi. A ministar je učiteljima zahvalio na doprinosu u razvoju obrazovanja.

Ključne riječi

Komentara 5

AG
Agramer198
19:06 04.10.2010.

Da, dajte im još neradnih dana..Svaka čast svima u prosvjeti, ali da se luftaju više od prosijeka je činjenica.

LE
leptirica11
19:35 04.10.2010.

Da,to o njihvim slobodnim danima možda i stoji,da ih imaju više nego ostali. Ali treba razmisliti o svim popravnim,pa sjednicama za vrijeme praznika,pa i o tome koliko sati oni,prosvjetari provedu doma,dakle poklone,svog slobodnog vremena ispravljajući,kontrolne testove,ispite,gdje i jedan bod može značiti tako puno.Dakle s punom koncentracijom moraju se posvetiti ispravcima,a kad znamo da samo jedan razred ima tridesetak učenika.I to kakovih.Često onakovih,kakve mi ne želimo niti sresti u prolazu.Oni se moraju borit s njihovim neodgojem,s njihovim pubertetskim mušicama,često i sa verbalnim uvredama,prijetnjama,pa i fizičkim nasrtajima.A oni učitelji,profesori moraju ostati na nivou,ne odgovoriti nikada na provokacije,inače okreće se broj hrabrog telefona,i lako se desi da profesor ostane bez svog kruha,obilježen. I to najčešće zbog učenika za kojeg je samo pitanje dana kad će prestati ići u školu i prepustiti se čarima huliganskog života.Nisam u prosvjeti,niti bi htjela biti,jer ja iako zakleti protivnik nasilja,nebi odgovarala za svoje postupke,kad bi me počelo provocirati nečije neodgojeno derište,a tek uz potporu svojih roditelja... Zato ipak čestitajmo im njihov dan učitelja,jer i nije im baš svaki dan!dok su oni uz našu djecu-svaki dan,i onda kad i mi neznamo kako izići više s njihovim bezobrazlukom na kraj.

ZA
zami
09:37 05.10.2010.

Opet zanemarujete činjenicu da učitelj mora na nastavu doći pripremljen,a to se ne može raditi u školi,u njoj se provodi nastavni sat,aktivi,predavanja,sastanci s roditeljima,vijeća,provedba priredbi,odlasci na razne terenske,itd. Možete li zamisliti učitelja koji tek nakon zvona ide u bilješke provjeriti koji razred mu je došao i što će raditi? Dajte više sjašite sa običnog šljkera visoke stručne spreme sa 5.800 kn plače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije