Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredni izbori u vukovaru

Većina političkih stranaka još ne zna tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika

izbori
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
31.03.2014.
u 19:28

Za sada je jedino vukovarski SDP u javnost izašao s informacijom da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Željko Sabo.

Koliko god su izvanredni lokalni izbori u Vukovaru bili očekivani, većina političkih stranaka još ne zna tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika kao i hoće li ga uopće i imati.

Za sada je jedino vukovarski SDP u javnost izašao s informacijom da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Željko Sabo.

- Ako ne bude nekih zakonskih smetnji, Sabo će i na izvanrednim izborima biti kandidat SDP-a za gradonačelnika. U zadnjih šest godina Sabo je pobijedio na troje izbora i pobijedit će opet, kaže predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Njihove planove ne ometa ni činjenica da je već u tijeku kazneni postupak za pokušaj podmićivanja gradske vijećnice Marije Budimir (HDZ) radi čega je Sabi ukinut i saborski imunitet. U završnim pripremama su i još dva kaznena postupka, za koje će mu također imunitet biti ukinut. Uz to, protiv njega je podignuto još nekoliko kaznenih prijava.

Kada je riječ o HDZ-u, po gradu se kao mogući kandidati najčešće spominju Ivan Penava, Marija Budimir i Milica Zebec. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna kaže kako su to sve špekulacije i da još nije određen kandidat za gradonačelnika.

– Uskoro ćemo sjesti sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima i vidjeti što i kako dalje. Odluku o kandidatu za gradonačelnika Gradski odbor će donijeti za desetak dana, najavio je Barna.

Iz vukovarske podružnice HSP AS također najavljuju skore razgovore s HDZ-om od kojih očekuju nastavak daljnje suradnje. Pred skore izbore i jedna i druga strana gledaju prema HDSSB-u i HNS-u koji su na prošlogodišnjim izborima zamalo ušli u vijeće.

Predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelenić kaže da stranka još nije donijela odluku hoće li ili neće imati kandidata te da će to znati uskoro. Isto kaže i Nenad Bučko, predsjednik vukovarskog HNS-a, dodajući da su sve opcije otvorene.

– U kontaktu smo sa svim stranama kao i sa nekim neovisnim kandidatima. Isto tako postoji i opcija da imamo svoga kandidata za gradonačelnika. Ako se na to odlučimo, bit će to jedan ugledni Vukovarac koji je nestranačka osoba, rekao je Bučko. Uz ove stranke, može se očekivati i nekoliko neovisnih kandidata koji će probati odmjeriti snage na izborima. Ne zna se niti stav SDSS-a čiji predstavnik Srđan Milaković ostaje na funkciji dogradonačelnika. 

>> Srđan Milaković do daljnjeg vodi Vukovar 

>> Vukovar ostao bez gradonačelnika, vijeća i proračuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije