Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati ankete

Većina Nijemaca protiv uvođenja četverodnevnog radnog tjedna s istom plaćom

Ilustracija
Foto: Ilustracija/Pixabay
1/3
26.04.2023.
u 00:02

Protivnici prijedloga upozoravaju da bi se poslodavci mogli naći pod prevelikim financijskim pritiskom. Uz to, tvrde da se pojedini poslovi teško mogu rasporediti na manje sati

Većina Nijemaca smatra kako prijedlog da se uvede četverodnevni radni tjedan s istom plaćom za zaposlenike nije razuman. Objavio je to časopis Stern pozivajući se na anketu koju je naručio od instituta Forsa. Naime, prema rezultatima, 55 posto ispitanika protivi se skraćenom radnom tjednu, a podržava ga njih 42 posto.

Riječ je o prijedlogu sindikata metalaca IG Metall koji je ocijenio da bi se Njemačka trebala ugledati na europske zemlje koje su smanjenjem broja radnih sati rasteretile zaposlenike i povećale produktivnost. S druge strane, protivnici prijedloga upozoravaju da bi se poslodavci mogli naći pod prevelikim financijskim pritiskom. Uz to, tvrde da se pojedini poslovi teško mogu rasporediti na manje sati, prenosi Fenix magazin.

Prijedlog skraćenog radnog tjedna ima najviše pristaša među glasačima ekološke stranke Zelenih, njih 69 posto. Najmanje ih ima među pristašama liberalne stranke FDP koja zastupa interese gospodarstva.

VIDEO Gospodari hrvatskoga neba: Krila oluje uvježbavali se s Red Arrowsima iz Kraljevskog ratnog zrakoplovstva

 

Ključne riječi

Komentara 2

EB
EBERT
06:15 26.04.2023.

Radi ti ako hoćeš do. 100 godinama

TH
than
00:21 26.04.2023.

Nisu ludi. Na što bi to ličio recimo četverodnevni radni tjedan npr. u skladištu ? Ili netko uistinu misli da bi tu narasla produktivnost sa danom rada manje ?!?!? Dakle, bilo bi potrebno više ljudi što bi dovelo do skupljihh proizvoda. Isto je i ugostiteljstvu, trgovini... I da ne nabrajam. Naravno, svi bi mi voljeli da radimo što manje. Ali tu onda nije problem u tome koliko se dana u tjednu radi, već nakon koliko godina odeš u mirovinu.,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije