Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesna samouprava

Većina ne radi, Grad bi to utvrdio da provede nadzor

smetliste
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
25.11.2013.
u 11:41

U srpnju je karlovački SDP tražio zapisnike svih Gradskih četvrti ii Mjesnih odbora. Nezadovoljni su brojem pristiglih

Neka vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u Karlovcu u dvije godine postojanja održala su samo konstituirajuću sjednicu, zaključuju u SDP-u. Od srpnja ove godine opozicija se počela intenzivno baviti radom ili neradom jedinica mjesne samouprave.

Vode li se zapisnici?

Ustanovili su da nad 23 vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti,od njih ukupno 37, Grad treba provesti nadzor. I to na Dubovcu, Gazi, Mostanju, Švarču, Turnju, Cerovcu Vukmanićkom, D. Pokupju, G. Stativama, Gradcu, Kamenskom, Knez Gorici, Ladvenjak-Selištu, Logorištu, te u MO Mahićno-Tuškani, Mala Švarča, Orlovac, Pokupska dolina, Rečica, Tušilović, Velika Jelsa, Vukmanić, Zadobarje, te Zagrad-Kalvarija-Vučjak.

– Izbori za mjesnu samoupravu bili su prije dvije godine. Svaka tri mjeseca treba održati barem jednu sjednicu, dakle do sada bi ih svako vijeće trebalo održati barem deset – kaže gradska vijećnica Marina Novaković Matanić (SDP). Do zaključka o radu mjesne samouprave došla je nakon što je u srpnju zatražila zapisnike svih četvrti i odbora.

– Neki još nisu dostavili zapisnike, a isto tako mnogi nisu održali potreban broj sjednica. Zato gradonačelnika molim da izvrši nadzor nad određenim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, te da nas izvjesti o njemu – nastavlja M. Novaković Matanić. Ističe slučaj MO Knez Gorica.

– Predsjednik Tomislav Vukelić je odgovorio da nisu vodili zapisnike. Kako je moguće da nije znao da je to obaveza – pita se M. Novaković Matanić.Neke smo zamoliti komentar. Vukelić tako (HDZ) kaže da ga se uvijek može nazvati i pitati, odnosno doći u MO i upoznati se s radom vijeća. Prozvano je i Vijeće GČ Dubovac, jer nije dostavilo niti jedan zapisnik sa svojih sjednica na molbu SDP-a.

Uredno knjigovodstvo

– Iz stranke su me mogli pitati prije nego što su nas prozvali. Vodimo uredno knjigovodstvo, a kod sjednica je problem osigurati kvorum. Ipak se nekako uspijemo sastati. Nalazimo se po potrebi, a ne da se gledamo. Kada M. Novaković Matanić izaberu u vijeće njezine četvrti, neka organizira sjednicu svaka tri mjeseca – kaže predsjednik Vijeća GČ Dubovac Alen Požar (SDP). Iz brojnih MO i GČ poručuju kako se zalažu za rješavanje brojnih problema u svojoj sredini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije