Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE
Povratak na članak

Većina hrvatskih pacijenata prihvatila bi gay liječnike, ali stručnjaci su zabrinuti stavovima

Od ukupno 1004 ispitanika starijih od 18 godina, 8,8 posto odbija biti pacijent muškog LGB liječnika, 7,9 posto njih odbija LGB liječnicu, a 7,3 posto odbija i jednog i drugu, osnovni su podaci istraživanja

Komentari 8

DU
Deleted user
09:01 08.12.2016.

Nije li biti gay osobna stvat pa me zaista ne zanima je li moj liječnik gay ili nije baš kako me ne zanima je li u braku ili ne. Bitno je kako dobro radi svoj posao.

VL
DU
Deleted user
10:42 08.12.2016.

Ne bih htio biti pacijent arogantnog liječnika, alkoholičara i još nekih kategorija koje odudaraju od predodžbe te profesije. Zašto se ne provede istraživanje da li žene žele biti pacijentice liječnika koji će ih za vrijeme pregleda pipkati, ili onog jednog zubara koji ih je uspavljivao pa silovao. Budi što jesi, ali svoje privatne stvari ne miješaj sa poslom i ne ističi se. A baš me zanima tko bi vjerovao liječniku transseksualcu koji bi u ordinaciji izgledao kao žena ili žena kao muškarac?

VL
DU
Deleted user
11:43 08.12.2016.

Meni osobno je savršeno svejedno koje je seksualne orijentacije moj liječnik ako je dobro obrazovan i kompetentan. Jedino ako bi mi počeo popovati o tome kako je homoseksualizam super a sve ostalo nije, onda bi u roku sekunde postao moj bivši liječnik...

VL
Avatar fijolica
fijolica
13:34 08.12.2016.

Lijepo molim da mi netko objasni kakve veze ima profesionalnost liječnika s njegovim seksualnim izborima? I objasnite mi da ovo zbog čega se ovakva anketa uopće provela nije nametanje takvih seksualnih izbora. Pustite nas više na miru s njihovim kompleksima - to me više brine! Neka se malo zapitaju zašto su rezultati ankete ovakvi - ako su istiniti, a ne opet neka lobotomija!

VL
Avatar raco
raco
09:54 08.12.2016.

ako se o ovome mora pisati, sve nam je jasno gdje smo, šta smo.

VL
DU
Deleted user
06:53 12.12.2016.

Kog briga jel doktor homo ili nije.Mene muci sto je internet sto puta bolji dijagnosticar od svih lijecnika koje sam vidio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.