Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR MISLAVA ŠIMATOVIĆA

Većina građana je zadovoljna mjerama, ali tko su gubitnici? Novi porez Vlade adut za borbu s Mađarima

Svakim danom sve više ljudi skuplja povratnu ambalažu
Lovro Domitrovic/PIXSELL
09.09.2022.
u 11:17

Uvođenje poreza na ekstraprofit jedan je od Plenkovićevih aduta u pregovorima s Mađarima

Ključne riječi

Komentara 10

ST
stefj
11:30 09.09.2022.

Plenković je s ovime pokupio puno glasova o ušutkao oporbu (koja ionako nije dobro nastupala, sve što su znali reći je - ne valja ovo, ne valja ono)... Ono što brine jesu porezne kompenzacije koje će pogoditi privatni sektor, između ostalog, porez na ekstraprofit. Prema Plenkoviću ekstraprofit je ono što se zaradilo više nego prošle godine. Ako to ostane tako, onda je to katastrofa, gdje se kažnjava uspješne. Istovremeno se izdašno pomaže neuspješne... Ako ostane tako, bez nekih javnih definicija i ograda, to će biti jedna od glavnih kočnica razvoja i investicija... I samo što se tiče mjera, opet je najbolje prošao javni sektor, tj. zaposleni i njemu...

DU
Deleted user
11:44 09.09.2022.

Općenito, mjere su s namjerom da se zaustavi faktor ustrašenosti na tržištima, kad se dizalo cijene preko svake mjere i proizvodima kojih imamo dostatno (npr. mlijeko, suncokretovo ulje i dr.). Sad su ih "pričepili", ali na jednoj razini koja je približno dupla od cijena prije godinu-dvije, što opet nije dobro za potrošače niže kupovne moći. Dojam da su mjere došle prekasno i da su nedostatne, ali teško tu biti arbitar jer je novonastala situacija doista gadna. Ono što fali - kako će nadoknaditi ogromne gubitke koji su nametnuti iz smjera Vlade, npr. HEP će fasovati mlrd kn zbog ustupaka obiteljskim domovima, vrtićima, školama i dr. Netko će naposljetku i to morati platiti, računa se da će sve jednom biti "lani" pa će onda i oni nadignuti cijene ili kako?

Avatar Cantor
Cantor
11:43 09.09.2022.

Ničega se država nije "odrekla". Samo je po običaju prebacila lopticu na drugoga. A kako će to u praksi izgledati to tek ostaje da se vidi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?