Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI PRIKAZUJE

Pogledajte film o slovenskom Laibachu: Evo kako je izgledao prvi rock-koncert u Sj. Koreji

17.12.2021.
u 11:34

Nekadašnji jugoslavenski i pomalo kontroverzni bend Laibach prvi je rock-sastav u povijesti koji je, na iznenađenje cijeloga svijeta, nastupio u Sjevernoj Koreji

Komentara 8

DU
Deleted user
11:54 17.12.2021.

Svaka čast Laibachu, oni nas podsjećaju, kako je estetski privlačno i kako društveno opasno imati totalitarno društveno uređenje. Moj je dojam da su oni cijeli svoj život posvetili tome. Mislim da su donekle uspjeli, svaki njihov spot me podsjeti kako je lako, uz odgovarajući marketinški alat i materijal skliznuti u masu koja iracionalno urla za ovo ili ono i koje su posljedice. Njihov rad je vrlo relevantan vezano za Sjevernu Koreju, ali također i za zapadne zemlje gdje se zvecka o jedinoj pravoj (medicinskoj) istini, gdje se zvecka prisilom na medicinske zahvate koji bi do još prije dvije godine bili okarakterizirani od iste te medicine kao eksperimentalni i rizični.

DU
dubrix
12:30 17.12.2021.

...." pomalo kontroverzni bend Laibach"........daj me nemoj :) Ili jesi ili nisi. Trebalo bi snimiti film o tomu kako je Novak lutao ulicama Pjongjanga, koga je sreo, što je radio. To je materijal.

PR
prokurator
12:46 17.12.2021.

laibach nije bio "pomalo kontroverzni" (btw ispravno bi bilo kontroverzan) već su provocirali do maksimuma. problema jesu imali povremeno, ali niko ih nije zatvarao niti zabranio. toliko o cenzuri u jugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?