Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernji list - najkvalitetnije dnevne novine u Hrvatskoj

Prema recentnom istraživanju kvalitete QUDAL – Quality meDAL, hrvatski građani Večernji list smatraju najkvalitetnijim dnevnim novinama u Hrvatskoj.
17. svibnja 2013. u 11:00 219426 prikaza
naslovnica Večernjeg lista
Foto: VL

Nakon prve QUDAL zlatne medalje za kvalitetu 2011./2012., Večernji list ponovno su prema mišljenju čitatelja najkvalitetnije dnevne novine u Hrvatskoj. Rezultat je to recentnog istraživanja QUDAL – Quality meDAL, koje je u siječnju ove godine provela švicarska kuća ICERTIAS.

U istraživanju se mjerilo isključivo iskustvo, mišljenje i percepcija ispitanika o kvaliteti ponude roba i usluga na hrvatskom tržištu, a od ispitanika se, između ostalog, tražilo i da navedu dnevne novine koje prema njihovu iskustvu nude apsolutno najvišu razinu kvalitete. U istraživanju provedenom na ukupno 1200 ispitanika starijih od 15 godina, najviše njih navelo je upravo Večernji list. Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu unaprijed bili ponuđeni odgovori, a svima je napomenuto da ne odgovaraju na brzinu i da ne navode novine koje im prve padnu na pamet ili koje se najviše reklamiraju, pa čak ni one koje sami najviše čitaju. To je vrlo važno jer je mnogima pri kupnji novina najbitnija cijena, a mnogi čitaju novine koje su im besplatno dostupne u kafiću ili na poslu.

Istraživanje QUDAL – Quality meDAL provedeno je u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka