Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOGLI SMO

Večernji list donirao vukovarsku obitelj

11.03.2009.
u 18:07

Proizvode vrijedne 100 eura, kupljene u prodavaonicama u Srbiji, a za potrebe usporednog istraživanja Večernjeg lista cijena u Hrvatskoj i okolnim zemljama, darovali smo obitelji tridesettrogodišnje Vukovarke Olivere Stevanović, samohrane majke desetero maloljetne djece i jedanaestim na putu.

I čaj na litre
– Najljepša hvala Večernjaku koji nas se sjetio – kazala je ganuta majka Olivera, koja s djecom preživljava od socijalne skrbi i dječjeg doplatka.

– Desetero djece je u kući, od kojih šestero ide u školu, a na jesen će i sedmo krenuti. Treba im osigurati sve za školu, ali i nahraniti ih, obući te obuti, a računi redovito dolaze – dodala je majka.

Od novca koji mjesečno dobiju, kaže, oko 2000 kuna odlazi na razne račune, a isto toliko još i na kruh i mlijeko.

– Svakog dana kupujemo po pet kilograma kruha i pet litara mlijeka. Kuham uvijek u velikim loncima, a i kad čaj kuham – kuham ga na litre. Srećom, djeca nisu izbirljiva iako svatko od njih nešto ne voli, a nešto posebno voli – ispričala je Olivera.

Samo da je zdravlja
Najzadovoljnija je ipak što su djeca zdrava, a i u školi su koliko-toliko dobri učenici. Problem, otkrila nam je, ima i u kući koju su dobili od APN-a, a kojoj je potrebno značajnije ulaganje i opremanje.

– Nemamo struje, pa televizor gledamo preko produžnog kabela. Živimo kako moramo, samo da nas zdravlje posluži – kaže Olivera.

U donaciji Večernjeg lista su prehrambeni te higijenski proizvodi, deterdženti, pelene i drugo što će obitelji Stevanović znati iskoristiti. Večernjak je, podsjećamo, proizvode kupljene u Mađarskoj donirao i osječkoj Sigurnoj kući.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije