Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernji list, 24 sata i Ina donirali djeci Vukovara 120.000 kuna

Prikupljeni novac namijenjen je za financiranje projekta Asistenti u nastavi koji grad provodi od 2009. godine
06. prosinca 2011. u 15:05 8 komentara 203 prikaza
Vukovar donacija (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Radovan Klaić, član uprave Styrije, Renato Ivanuš, glavni urednik 24 sata i Dragan Cvenić, direktor Okruga Slavonija INA-e, uručili su danas vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi ček na 120.000 kuna prikupljenih u akciji pod nazivom "Za djecu Vukovara". U sklopu akcije koju su proveli Večernji list i 24 sata u suradnji s Inom, prikupljeno je ukupno 120.000 kuna namijenjenih za financiranje projekta "Asistenti u nastavi". Sredstva su prikupljana na način da su čitatelji uz primjerke Večernjeg lista i 24 sata kupovali DVD Priče heroja Vukovara.

– Želim na ovaj način zahvaliti čitateljima koji su prepoznali akciju i bez kojih se ona ne bi mogla provesti. Najljepše je pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna. Ovo sigurno nije zadnja ovakva akcija za Vukovar i vrlo brzo pokrenut ćemo neku novu humanitarnu akciju kako bismo pomogli onima kojima je pomoć potrebna – rekao je Klaić. Grad Vukovar projekt "Asistent u nastavi" provodi od 2009. godine i za njega se sredstva osiguravaju isključivo humanitarnim akcijama.

– Prikupljena sredstva dovoljna su za financiranje rada četiri asistenta u godinu dana. U Vukovaru imamo ukupno devet asistenata za koje godišnje moramo osigurati oko 450.000 kuna. Nažalost, potrebe su još i veće – rekla je dogradonačelnica Danijela Stanković, koja je i voditeljica ovog projekta, dodajući da su rezultati projekta odlični te da djeca koja imaju asistente dobivaju bolje ocjene, uključuju se u razne akcije i slično. Na donaciji je zahvalio i gradonačelnik Željko Sabo dodajući da je ovo najljepši dar djeci Vukovara koji je mogao doći na Svetog Nikolu.

– Lijepo je pomagati drugima i, kad čovjek nekome pomogne, to kod njega izaziva najljepši osjećaj. Neizmjerna hvala na ovoj akciji koja će pomoći u provođenju projekta "Asistent u nastavi". Nažalost, potrebe za asistentima koji pomažu u nastavi djeci s posebnim potrebama su još veće. Projekt provodimo 2,5 godine i do sada smo za njegove potrebe organizirali niz koncerata i akcija, a tako ćemo nastaviti i dalje. Želimo i iduće godine zadržati svih devet asistenata, a ako bude mogućnosti, i povećati njihov broj. Stoga i ovom prilikom pozivam sve koji mogu da se uključe i pomognu djeci Vukovara – rekao je Sabo.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • -obrisani-:

    Ajde vito ne *****.... Od kad se placa PDV na donacije,i drugo ,sto tebe briga ko je koliko donirao,koliko si ti donira da bi pomogao djeci Vukovara .... Jel, zao ti je da se pomaze djeci ,a ne tebi.... ??!

  • -obrisani-:

    .. ..donirajte im istinu, o izdaji Vukovara.. .

  • Vito:

    Mogu li građani saznati prezime gospođe Ine? Ako pak novinari misle na tvrtku INA, onda postavljam pitanje - koliki je udio INA-e u tih 120.000 kuna? Zašto? Koliko se mogu sjetiti INA je samo u ovoj godini objavila da je ... prikaži još! je zaradila čistih, nakon plaćanja poreza, nekoliko stotina milijuna eura... Je li na tih 120.000 kuna plaćen PDV? Ako je, znači da je prikupljeno najmanje 120.000 X 1,23 = 147.600 kuna Je li taj novac od PDV-a završio u proračunu ili na računu partije navlasti u vrijeme provođenja dobrotvorne akcije? Zašto to pitam? Svima je poznato da njemački telekom u Hrvatskoj sebi uzima dio za plaćanje poreza od humanitarnih akcija koje se koriste njihovim telefonima... Kako je INA u rukama mađara logično je pitanje - uzimaju si i oni novac za plaaćnje poreza od humanitarnih akcija u Hrvatskoj?