Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOMO BORAC

Vecernji.hr ponosno nosi titulu najboljeg digitalnog proizvoda godine

Zagreb: Večernji list dobitnik je SoMo Borac nagrade za digitalni proizvod godine
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/24
17.11.2023.
u 20:36

Na jednoj od najvažnijih digitalnih dodjela u regiji, osvojili smo 1. mjesto Digital product of the year, za redizajn i tehnički reinvent portala vecernji.hr

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Somo Borac u Tvornici kulture proglašeni su najbolji digitalni radovi u 2023. godini. Somo Borac kao najprestižnija dodjela digitalnih nagrada u regiji, promiče kreativna rješenja u medijskoj i oglašivačkoj industriji. Važnost ove nagrade konstantno raste što dokazuje i ovogodišnji rekordni broj prijava, a zabilježeno je više od 230 radova u 15 različitih kategorija. 

Da se u digitalnim vodama izvrsno snalazi, dokazao je i vecernji.hr koji se među žestokom konkurencijom istaknuo kao najbolji! Osvojili smo prestižnu nagradu u kategoriji 'digitalni proizvod godine' za projekt redizajna i tehničkog reinventa portala. Lansiran početkom godine, redizajn je bio ključni korak u osvježavanju digitalne prisutnosti Večernjeg lista. 

Zagreb: Večernji list dobitnik je SoMo Borac nagrade za digitalni proizvod godine
1/24

- Ove nagrada nam puno znači i dolazi nam kao kruna na kraju jako izazovne godine u kojoj smo redizajnirali i tehnički poboljšali čak tri weba - vecernji.hr, ordinaciju.hr i sjecanja.hr. Ubrzo ćemo lansirati i novu, još moderniju i ljepšu aplikaciju. U sjajnoj konkurenciji digitalnih igrača, mi smo stara dama, sa gotovo 65 godina na leđima, pa je za nas sjajan uspjeh mjeriti se s mladom konkurencijom - komentirala je Anamaria Todorić, direktorica Digitalnog poslovanja

- Ovo mi je bio već treći projekt redizajna portala samo u Večernjem listu i nikada nakon lansiranja nisam doživio da imamo toliko puno pohvala, nitko nigdje to ne očekuje tik nakon redizajna. Stvarno sam mislio da mora u tome biti neka zamka. Sada sam siguran da zamke nije bilo i ova nagrada je dokaz da je i struka prepoznala kvalitetu našeg novog portala i nagradila trud svih u timu koji su radili na projektu redizajna. Hvala žiriju Somo Borca,  a hvala i publici zbog koje smo ovdje i koja nas nagrađuje svojim svakodnevnim vraćanjem na portal - naglasio je Dario Markas, glavni urednik portala vecernji.hr

Jasniji pogled na priču 

Cilj redizajna nije bio samo privući nove čitatelje, već i poboljšati iskustvo postojećih. Kreativno rješenje spajalo je globalne prakse dizajna medijskih stranica s prepoznatljivim izgledom Večernjeg lista. Cilj je bio očistiti dizajn od suvišnih elemenata i staviti sadržaj u prvi plan. Čitateljima smo ponudili feature poput black/white moda, audio player za preslušavanje članaka i opciju odabira veličine slova.

POVEZANI ČLANCI:

Za kreativni redizajn i reinvent portala vecernji.hr zaslužni su Dwizards agency te Styria Digital Development tim.  Ovo je još jedna potvrda uspjeha koji smo postigli novim ruhom našeg portala. Modernizirani izgled uz jednostavno korištenje omogućava bolje iskustvo u pronalasku najvažnijih i najnovijih vijesti. 

Brži, bolji i moderniji - Novi Večernji
 

Komentara 14

SL
slavenZadravec
21:03 17.11.2023.

Nakon redizajna na Večernjem.hr su pogoršani uvjeti za komentiranje ispod članaka te je za sve čitatelje znatno otežano praćenje komentara i pojedinih komentatora. Jeste li sigurni da se ne radi o nagradi tipa Golden Raspberry?

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
21:21 17.11.2023.

Tabloid i click baiter ko svaki drugi portal

Avatar Retro
Retro
20:47 17.11.2023.

Uh, slobodno otvorite email za žalbe, prijedloge i prigovore. Zamislite stranicu bez influencerica i sličnih tema, a da teme koje zaista želim pročitati budu izvan pay walla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije