Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK RH

Večernji doznaje: U petak kod Milanovića stiže veleposlanik Biščević, tema su Hrvati u Vojvodini

Predsjednik Zoran Milanović tijekom posjeta Jasenovcu obratio se medijima
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
27.04.2021.
u 18:45

Predsjednik je isto tako poručio da, iako je sukreator vanjske politike, nema "apsolutno nikakav uvid" u rad hrvatskih diplomatskih predstavništva

Zoran Milanović pozvao je danas, kako je i kazao da će napraviti, na konzultacije hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića, a nakon što je vođa hrvatske manjine u Vojvodini Tomislav Žigmanov iznio više kritika na njegov rad.

Na naš upit u Uredu predsjednika potvrdili su da veleposlanik Biščević dolazi na poziv predsjednika u Zagreb i to već u petak.

"Ja ne znam čiju politiku on tamo vodi. Ne znam je li ovo sve što se piše istina, da bih to saznao, morat ću ga pozvati na konzultacije. Tu netko ne govori istinu", kazao je danas predsjednik Milanović iz Gašinaca gdje je prisustvovao vojnoj vježbi Hrvatske vojske.

Predsjednik je isto tako poručio da, iako je sukreator vanjske politike, nema "apsolutno nikakav uvid" u rad hrvatskih diplomatskih predstavništva.

"Vidim da se događaju nesuglasice i sukobi u nekim diplomatskim predstavništvima, recimo u Srbiji, ja nemam nikakve informacije o tome. Ja sam potpisao odlazak ambasadora (Biščevića) koji ima 70 godina na zahtjev, odnosno molbu predsjednika Vlade", kazao je danas predsjednik Milanović.

O ovoj temi Večernji list je danas opširno pisao, a detalje možete pročitati OVDJE

Komentara 18

GO
goodbadugly
19:34 27.04.2021.

Biščević stara komunjara, jugosloven, Miloševićevac.

Avatar Zli Hrvat
Zli Hrvat
19:40 27.04.2021.

Hrvati u Vojvodini?! Mislite, Hrvati u Srbiji.

Avatar horuk
horuk
08:40 28.04.2021.

Covjeku 70 godina i jos nije u mirovini. Mozda ipak taj posao veleposlanika i nije bas tako naporan, posebno kada se ne radi nista i zataskavaju problemi koji imaju obicni Hrvati u Srbiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije