Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blještava večer

Večernjakove domovnice otišle popularnim Hrvatima u iseljeništvu

večernjakova domovnica (1)
Foto: Željko Tutnjević, Blago Džajkić
1/18
02.03.2013.
u 16:49

Dodjela nagrada Večernjakova domovnica, prema odabiru čitatelja i stručnog žirija, u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu okupila je kremu hrvatskog iseljeništva i ljude iz 5 zemalja – Njemačke, Švicarske, Belgije, Austrije i Hrvatske

Kakva spektakularna noć. Zadovoljni osmijesi, lijepe haljine, zanimljivi ljudi, glamur, moda, sport, glazba... Dodjela nagrada Večernjakova domovnica, u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, okupila je na jednome mjestu kremu hrvatskog iseljeništva i ljude iz pet zemalja – Njemačke, Švicarske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Voditelji blještave večeri, glumica Vanessa Radman i novinar Danijel Bošnjak nisu dopustili da zvijezde hrvatskog iseljeništva dugo čekaju na svoje nagrade.

Žena u crvenom

Večernjakova domovnica otišla je u ruke najpopularnijima u hrvatskom iseljeništvu. Dobio ju je nogometaš Bayerna iz Münchena Marijo Mandžukić u kategoriji najpopularnijeg profesionalnog sportaša. Boksačica iz Augsburga Nikolina Orlović najpopularnija je sportašica. Kako su je prozvali mediji Nikki Adler, nagradu je proslavila s društvom u Bad Homburgu. U kategoriji mlade sportske nade, nagradu su podijelili tenisač Marko Osmakčić iz Züricha i Domagoj Šinka, nogometaš SC Freiburga. Za dvanaestogodišnjeg Šinku ta je noć bila najsjajnija. Bio je najmlađi među nagrađenima. Najpopularnije sportske momčadi, prema odluci žirija i čitatelja, su NK Pajde Möhlin i SD Croatia iz Berlina. Drugačija od drugih, visoka, lijepa i elegantna Daria Kinzer zaokupljala je pažnju publike dok je odlazila po svoju nagradu najpopularnije glazbenice. Njezin kolega Ante Matić u Kurhaus je došao u pratnji supruge, s kojom je i proslavio nagradu za najpopularnijeg glazbenika. Lijepa manekenka iz Münchena Helena Ivančić najpopularnija je medijska osoba.

Vanessa Radman dobila je nagradu čitatelja za najpopularniju glumicu, Miroslav Nemec je najpopularniji glumac, prema odluci žirija. Dodijeljene su i tri nagrade za dugogodišnji doprinos i sudjelovanje na Večernjakovoj domovnici, a dobili su je član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i povjerenik za hrvatske nogometne klubove u iseljeništvu Pero Šarić, Zajednica hrvatskih nogometnih klubova Njemačke i scenarist Domovnice Silvije Šimac.

Zajedno su se družili hrvatski i njemački političari. Predstavnici europskog, njemačkog i hrvatskog parlamenta. Zastupnik u Europskom parlamentu dr. Dieter Koch družio se te večeri s hrvatskim kolegama zastupnicima Ivanom Domagojem Miloševićem, Davorom Stierom, Antom Babićem te glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem. Bili su tu i svi hrvatski generalni konzuli iz Njemačke kao i predstavnici brojnih hrvatskih udruga iz iseljeništva. Goste su pozdravili glavni urednici inozemnog i domovinskog Večernjeg lista, Stipe Puđa i Goran Ogurlić. Zanimanje nazočnih privukla je i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, pod čijim je visokim pokroviteljstvom održana Večernjakova domovnica. Predstojnicu su prozvali “ženom u crvenom” jer je nosila crvenu haljinu, a ona je pobjednicima poručila: – Vi ste snaga hrvatskog iseljeništva, snaga hrvatskog zajedništva.

Čekali Tonyja Cetinskog

– Hrvatska je vaša prilika – poručio je njezin kolega Ivan Šuker te dodao kako naša država i danas treba svoje iseljeništvo.

Šuker i Krstičević su se družili s njemačkim i hrvatskim političarima. Tony Cetinski bio je zvijezda večeri zabavnog dijela programa. Uz njega su goste zabavljali Danijel Banić i TS Alkari, glazbenice Monika Kisters, Željka Caparin, Dorota Popolski, Karmen Kočila, Volžana Anders i band te gitarski duo Domižana. Poseban ugođaj večeri dale su jedna od najpoznatijih hrvatskih dizajnerica Gordana Zucić koja je predstavila prekrasne kreacije večernjih haljina, te etno dizajnerica Vesna Milković koja je oduševila etno kreacijama s motivima glagoljice. Gosti su uživali u vrhunskim specijalitetima koje su pripremili kuhari restorana Split iz Bad Homburga te vinima Dubrovačkih podruma iz Grude u Konavlima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije