Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Grada Koprivnice

Večernjakovac Josip Maljak predložen za Medalju Grada

\'Koprivnica, 22.10.2010 - Josip Maljak. Snimio: Marijan Suu009Aenj\'
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
22.10.2010.
u 19:00

Za Nagradu za životno djelo predložena je ugledna književnica Enerika Bijač, no gradski Odbor za dodjelu javnih priznanja taj je prijedlog odbio

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Koprivnice odlučio je i ove godine ne dodijeliti najviše gradsko priznanje – nagradu za životno djelo, za koju je predložena bila književnica Enerika Bijač.

Neslužbeno doznajemo kako članovi odbora smatraju da je E. Bijač još radno aktivna, te ima još mnogo vremena za velike zasluge, pa su je predložili za Medalju Grada.

Prestiž

– Odluku Odbora ne mogu komentirati jer nisam ni znala da sam predložena za bilo kakavu nagradu – izjavila je E. Bijač.

Osim književnice, za Medalju Grada, doznajemo, predloženi su i direktor Hartmanna Boris Garaj, sportski direktor Sportskog ribolovnog društva Koprivnica Krešimir Vrhoci, vlč. Krunoslav Pačalat, župnik župe blaženog Alojzija Stepinca na Lenišću i dugogodišnji Večernjakov fotoreporter Josip Maljak, koji je nedavno otišao u zasluženu mirovinu.

Svojim je objektivom Maljak godinama bilježio brojne događaje u gradu i županiji, tako pružajući Večernjakovim čitateljima potpunu sliku o svim zbivanjima u njihovu okruženju.

Medalje se dodjeljuju i građanima koji su dragocjenu krv darivali sto i više puta, a ove godine godine trebali bi je dobiti Vjekoslav Blatarić, Božidar Husnjak, Zlatko Jertec i Velimir Rokić.

Odbor predlaže i da se nagrada Plaketa Grada dodijeli lokalnom tjedniku Glasu Podravine, školi engleskog jezika Hello, te obiteljskom poduzeću Graditeljstvo Vrabelj-Capek.

Novčane nagrade

Osim prestiža, dobitnicima nagrada pripast će i novčana nagrada. Medalja Grada vrijedna je 20.000 kuna, a Nagrada za životno djelo sa sobom nosi i pozamašnu svotu od 50.000 kuna, što se ove godine neće dodijeliti.

O prijedlozima gradskog Odbora u ponedjeljak će na sjednici odlučivati članovi Gradskog vijeća, a nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj sjednici povodom Dana grada.

Druga godina bez najveće nagrade

Posljednja Nagrada za životno djelo uručena je 2008. godine umjetniku Josipu Fluksiju. Prošle je godine Odbor za dodjelu javnih priznanja predložio da se ona dodijeli Borisu Grüngoldu, direktoru koprivničke podružnice Tehnike, no Gradsko vijeće odbilo ga je nakon medijskih propitivanja o opravdanosti takve odluke. Grüngoldu je potom dodijeljena Medalja Grada.

Komentara 3

RE
returnofTito
09:21 24.10.2010.

Vidovit, dobar prijedlog! Ali njih znanje i istina nikad nije ni zanimala.... tako da ... PLJUC!

VI
vidovit
05:47 23.10.2010.

A kaj naša gradska knižnica nije zaslužila da dobije neku nagradu ili oni koji odlučuju o tome nisu nikad ni bili u njoj.Ajde gospodo jedan mali\" izlet\" po njoj pa če te vidjet koliko nam vrijedi \"Hram znanja.\"Nije vam daleko .

VI
vidovit
11:22 24.10.2010.

Htel sam našim gradskim viječnicima dati na znanje da naša omladina čeka na red za kompjuter u knjižnici jer nemaju doma.Čak sam vidio da jedan drugog podučavaju prve korake informatike.Osoblje knjižnice im maksimalno pomaže u uvijetima koje imaju na raspolaganju.Zato gospodo viječnici bez obzira na stranku ,ajde malo u šetnju do \"Hrama znanja \" ovako če te samo biti \"GLASAČKA MAŠINA\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije