Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 godina Hrvatske kroz 50 fotografija

Večernjakova Izložba novinskih fotografija otvorena u Gradskom muzeju Bjelovar

Bjelovar: Svečano otvorena velika izložba fotografija '30 godina hrvatske neovisnosti'
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/10
22.10.2021.
u 20:09

Ukupno je izloženo 50 fotografija, dok se još njih 301 prikazuje na ekranima u muzeju, a podjeljene su na četiri etape

U Gradskom muzeju Bjelovar otvorena je Izložba novinskih fotografija u organizaciji Večernjeg lista. Riječ je o izložbi kojom Večernji list želi dostojno obilježiti 30. obljetnicu uspostave samostalne demokratske Hrvatske kroz 50 fotografija koje su obilježile kratku hrvatsku povijest. Nakon izložbe u prostoru Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na red je došao Bjelovar gdje će se izložba moći pogledati kroz iduća dva tjedna.

Posjetitelje je dočekao zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, Mislav Šimatović.

- Dio je to zapravo još većeg projekta kojim Večernji list želi dostojno obilježiti 30. obljetnicu uspostave samostalne demokratske Hrvatske. Objavljena su dva specijala „Hrvatsko proljeće” u povodu 50 godina od tog važnog pokreta, a drugi je bio upravo „Hrvatska – 30 godina neovisnosti“ nakon čega je organizirana ova putujuća izložba. Prvu je izložbu, unatoč epidemiološkim uvjetima, posjetilo 15 tisuća ljudi, što je veliki uspjeh. Cilj je posjetiti sve veće gradove u Hrvatskoj, a Bjelovar je prvi na listi pa koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku Hrebaku i ravnatelju Gradskoj muzeja Bjelovar, Milanu Pavloviću - kazao je tijekom otvaranja izložbe Mislav Šimatović.

Službeno je izložbu otvorio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kojemu je ovo, kazao je, bila velika čast i zadovoljstvo, naročito zbog toga što će njegovi građani među prvima imati priliku vidjeti koje su to fotografije obilježile povijest države. Ukupno je izloženo 50 fotografija, dok se još njih 301 prikazuje na ekranima u muzeju, a podijeljene su na četiri etape.

- Prva je raspad stare države i stvaranje Hrvatske, zatim period mira i blagostanja sa svim lijepim i ružnim stvarima i sport s nevjerojatnim nizom uspjeha. Zadnja sekcija je kultura kao privid jednog lijepog života u kojem su također prikazane i lijepe stvari i one manje lijepe. Milijuni kilometara i snimaka stoji iza ove izložbe, stotine tisuća fotografija izrađenih, desetine tisuća lica osoba i tisuće događaja- opisao je izložbu Siniša Hančić, jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije