Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Večernjakova analiza: Hoće li Agrokor ugroziti mirovine?

Obvezni mirovinski fondovi izgubili su oko 200 mil. kn na dionicama Leda i Jamnice, ali to je minorno u odnosu na mirovinsku štednju

Komentari 23

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:48 05.11.2017.

Hdz trolovi ce eskivirati ovaj clanak.

VL
Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
23:19 05.11.2017.

Koje mudro razmisljanje ?? HDZ od karaja domovinskoga rata ugrozava Hrvatsku , ne samo mirovine :)

VL
DH
dalibor.hren
20:50 05.11.2017.

Znači, mirovinski fondovi ulažu naš novac bez pitanja!? Kome bi, da je vrijednost rasla, išla dobit? Zna se da ćemo izgubiti mi, sitnozubi...

VL
DU
Deleted user
21:15 05.11.2017.

sama jamnica vrijedi 2 milijarde kuna......

VL
VI
Vito
08:00 06.11.2017.

Večernjakova analiza: Hoće li Agrokor ugroziti mirovine? ::: Ne znam baš __ Ako je "agrokor" redovno plaćao maximalne iznose za mirovinsko svojih zaposlenika, onda njihove mirovine ne bi smijele biti ugrožene. __ No, ako je laga da je uplaćivao bilo kakve iznose za mirovniski, onda njihove mirovine dolazeu stvarno područje ovog pitanja. __ Mirovine ostalih umirovljenika nikad ne smiju biti ugrožene zbog jedne tvrtke. __ Ako pak "večernjak" pokušava objaviti da država mijenja politiku mirovinskog fonda zbog jedne tvrtke, onda smo ponovo opljačkani kao što smo opljačkani 1990.g. kad je pljačkaška organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske opljačkala mirovniski fond kako bi obogatila svoje voždove hdz - ovaca, onda je "agrokor" isključivo krinka te nove pljačke.

VL
VI
Vito
08:34 06.11.2017.

prolozanac: mirovine ugrozava onaj tko upravlja sa agrokorom __ Možda, ali samo ako se radi o "agrokorovim" zaposlenicima i "agrokrovim" mirovinama. __ Ako se pak ovdje misli na sve mirovine u cijeloj državi, onda je u pitanju pljačkaška organizacija pred sudom osuđena zapljačku Hrvatske pa su tako stvarno ugrožene doslovno sve, pardon, zaboravio sam na povlaštene mirovine koje su si osigurali umirovljeni pljačkaši, do petka 3. studenog 2017.g. mirovine.

VL
NE
neboiznadzagreba
22:33 05.11.2017.

Našoj "stručnoj" gospodi je izgubljenih 200 mil. kuna "minoran" gubitak, a penzioneri im zbog 50 lipa, koliko vrijedi povratna boca, obiđu pola grada i prekopaju desetke kontejnera. Dok je nama ovakvih novinarskih i gospodarskih "stručnjaka" , nema nam naprijed!

VL
AV
avim
07:46 06.11.2017.

Nikada nitko nije pitao nikoga od nas dali mi Zelini da se nas novac ulaze i gdje.Tko su likovi koji ulazu nas novac?,tko su glavni likovi?,tko im je dozvolio da ulazu tudu novac?toliko pitanja a nitko ne Zelini odgovoriti na njih.

VL
VI
Vito
08:13 06.11.2017.

Večernjakova analiza: Hoće li Agrokor ugroziti mirovine? ::: Postoji i treća mogućnost odgovora - pitajte sindikalne voždove -jesu li kontrolirali "agrokorove" uplate u mirovnski fond??? __ Ili je u "agrokoru" kolektivnim ugovorom izričito ugovoreno da "agrokor" isplaćuje brutto plaće, a zatim svaki zaposlenik sam odlučuje hoće li i koliko uplaćivati u svoje mirovinsko??? __ Poznavajući "sindikate", a "javno iskustvo znanja vrabaca na grani" stvarno se moglo dogoditi da je "agrokor" davao zakonski netto minimalac, a prikazivao zakonski "brutto maximalac u plaći, tako da zaposlenici "agrokora" stvarno mogu biti zabrinuti za svoje buduće mirovine.

VL
VI
Vito
08:07 06.11.2017.

Večernjakova analiza: Hoće li Agrokor ugroziti mirovine? ::: Ako uzmemo u obzir da je predsjednik od ruske mafije dobio doktorat, onda je skoro 100 % sigurno da će svim umirovljenicima biti smanjena plaća kako bi se mafija u cijelosti namirila. __ Jer drukčije nema baš nikakvog razloga za postavljanje bilo kakvih pitanja o mirovinama bilo kojih umirovljenika izvan sustava "agrokor" __ Niti umirovljenici "agrokora" koji su "do jučer" radili u "agrokoru" ne moraju strahovati, budući je država "preuzela" isplate mirovina, znači priznala sva davanja u mirovniski od strane "agrokora" __ Samo trenutni zaposlenici mogu strahovati za visinu mirovina, jer "agrokor" možda nije ništa uplaćivao, a prikazivao je uplate pomoću korumpiranih poreznih parazita koji su nadležni za "agrokorovo" "poslovanje".

VL
NO
nogogaz
20:39 05.11.2017.

Nije pitanje hoce li...vec ako ce ostat malo ili jos manje za mirovine. Za zdravstvo, skolstvo, socialu vatrogasce...nista. a za opremu za ubijanje nece falit ni lipa!

VL
ME
Menjik
20:48 05.11.2017.

pussycka rekla da nema zime za mirovine ako udjemo u eu.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
21:02 05.11.2017.

Da je samo Agrokor.Koliko su mirovinski fondovi uložili u Nexe,Magmu,Petrokemiju,Dalekovod??Pa tu su spalili milijarde.Svako može provjeriti svoj račun u mirovinskom fondu i laganom matematikom se može zaključiti da je rast imovine fondova nešto malo veći nego sto bi bila vrijednost naših 5% da je klasično oročavano u banci od 2002. godine.Da ne govorim o tome da je većina imovine uložena u obveznice države rejtinga smeće.Dakle naše mirovine već su pojedene.Kraj je blizu....

VL
VI
Vito
08:30 06.11.2017.

avim: __ U kapitalizmu ima dva načina stvaranja mirovinskog fonda --- Prvi je da se s poslodavcem dogovoriš koliko želiš da ti uzima od plaće za tvoju mirovinu u budućnosti __ Drugi je način da ti poslodavac isplaćuje brutto plaću pa sam određuješ koliko ćeš odvojiti za mirovinu, koliko za zdravstvo, koliko za hranu, koliko za odjeću, koliko za stanovanje, koliko za kurve i pedere, koliko za crkvu, koliko za politiku. __ Tvoj izbor je i mirovinska tvrtka s kojom sklapaš ugovor o čuvanju tvog novca za mirovinu. __ Država, poštena naravno, ti osigurava samo minimum mirovine nakon što uspješno ostariš do 70-75 godine __ Ako pak nisi svjestan kako posluje tvrtka u kapitalizmu, onda te "deru" kao nas i mirovina ti je neizvjesna te ovisi o mafiji na vlasti hoće li ti nakon tvogpreživljavanja izrabljivanja dati išta ili ništa. __ "Mi" smo trenutno pod mafijaškom vlašću pa je stvarno sve neizvjesno. __ A "večernjakove" objave o predsjednikovom doktoratu i moćnosti u svjetskim razmjerima, upitno je hoćemo li govoriti i pisati ruski ili arapski, već sad nam "serviraju" srpski srpskohrvatski, iako se nalazimo, barem pretpostavljam u granicama ostataka nekadslavne Hrvatske koju je i tuđi čovjek opljačkao prije nego je pravedno krepa na vjetski Dan prava čovjeka 10. prisonca 1999., kad više nije imao što pljačkati iz dotadašnjeg mirovinskog fonda

VL
Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
22:17 23.07.2020.

Lose se pise penzicima . I opet glasdaju za HDZ ??

VL
AV
avim
10:39 06.11.2017.

Nece niti moze Agrokor ugroziti mirovine vec oni ,,Likovi,,koji upravljaju tudim novcima a Vlade ,,su ih imenovale a nisu nikoga pitale za misljenje

VL
DU
Deleted user
21:20 05.11.2017.

mirovine ugrozava onaj tko upravlja sa agrokorom a ne sam agrokor a posto sada agrokor posluje vrlo uspjesno zahvaljujuci mudroj ekonomskoj politici hrvatske vlade kako trgovacko drustvo koje posluje tako uspjesno ugrozava isplatu mirovina....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.