Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije autobombe

Večernjakov reporter izbjegao smrt u centru Damaska

sirija
Reuters/PIXSELL
13.10.2013.
u 20:22

Dva samoubilačka napada autobombom izvršili su pripadnici Al-Qaide na zgradu sirijske Radio-televizije koja se nalazi u centru grada

Na desetak je ljudi ubijeno i ranjeno u dva samoubilačka napada autobombom na Radio-televiziju na trgu Al-Amawiyin. Eksplozije su uslijedile samo nekoliko sati nakon što je sirijska slobodna vojska zaprijetila da će od Damaska stvoriti pakao zbog velikih gubitaka teritorija koje su izgubili u predgrađu Damaska. Bombe su eksplodirale u vrijeme kada na ulicama grada Damaska vlada šoping groznica povodom Kurban Bajrama koji počinje 15.listopada.

Na ulicama Damaska vlada velika panika. Vojska i snage sigurnosti blokirale su sve prometnice i dozvoljavaju prolaz samo kolima hitne pomoći koje voze mrtve i ranjene te vatrogascima. Čuje se pucnjava po cijelom gradu, ali još nam nije poznato što se zapravo događa. Crni dim prekrio je skoro cijeli grad od požara kojeg su izazvale autobombe.

Večernjakov reporter koji je bio na putu za Beirut zahvaljujući velikoj gužvi i 200 metra od same eksplozije izbjegao je smrt. Snage sigurnosti blokirale su sve prilaze mjestu eksplozije te smo bili primorani vratiti se u mjesto iz kojeg smo krenuli, te nismo mogli nastaviti put Beiruta.

 

>>Nakon dvije i pol godine krvavog rata život se vratio u Damask

>>'Otkad sam stigao u Damask, traju najžešći sukobi'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije