Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
56 godina s vama

Večernjak, novine u službi čitatelja

večernji
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.07.2015.
u 10:29

Promicanje hrvatskih nacionalnih interesa nije i nikada neće biti u koliziji s promicanjem najviših demokratskih standarda. Večernji list nastavit će njegovati pošteno novinarstvo

Već pedeset i šest godina Večernjak svaki dan ulazi u tisuće i tisuće domova širom Hrvatske, BiH, ali i Njemačke, Švicarske, Francuske... stvarajući tako neraskidivu vezu između redakcije i generacija svojih čitatelja. Kao i u svakom intenzivnom odnosu, tako i u ovom ima puno emocija, ponekad ljutnje, ali prije svega međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

Večernjakovci su se uvijek trudili biti na strani svojih čitatelja, ne podilazeći im, ali poštujući njihove zahtjeve, interese, želje, težeći zajedničkom stvaraju bolje Hrvatske. Večernji list bile su i ostale narodne novine, svjesne svoje uloge i značenja u društvu.

U prijelomnim povijesnim trenucima znali smo preuzeti odgovornost hrabro promičući ideje koje su imale dugoročne posljedice za hrvatsku državu i društvo. Od demokratskih promjena, nakon kojih je uslijedio Domovinski rat i konačno oslobađanje Hrvatske, pa do gospodarske krize i ulaska u Europsku uniju, naši su novinari bili ne samo kroničari ovih važnih povijesnih zbivanja nego i propitivači, kritičari, ali nuditelji kvalitetnih rješenja.

Večernji list bile su i ostale relevantne nacionalne novine koje su zazirale od bilo kojeg oblika radikalizma, dolazio on s lijeva ili desna. Odrastajući zajedno s društvom i državom, redakcija je spremno odgovarala na izazove pred kojima se nalazila Hrvatska promičući demokratske standarde koji su uključivali nultu toleranciju spram korupcije, kriminala, političkog nepotizma, kršenja ljudskih prava, neselektivnog ili jednodimenzionalnog pogleda na našu bližu i dalju prošlost. Na tom putu naši novinari i kolumnisti znali su se naći na udaru raznih interesnih i ideoloških skupina, no nisu posustajali čvrsto se boreći za pravo na slobodno izražavanje, koje su devedesetih izborili hrvatski građani, najprije na prvim demokratskim izborima, a zatim u Domovinskom ratu.

Promicanje hrvatskih nacionalnih interesa nije i nikada neće biti u koliziji s promicanjem najviših demokratskih standarda. Večernji list nastavit će njegovati pošteno novinarstvo koje podrazumijeva propitivanje svih “zabranjenih” ili “kontroverznih” tema, otvarajući svoje stranice različitim pogledima i mišljenjima, ne bježeći pri tome ni od ideoloških tema iz prošlog stoljeća koje su i danas itekako prisutne u javnom prostoru.

Danas je Večernji list puno više od klasičnog novinskog izdavača. Večernji je moderna medijska kuća koja, osim istoimenih dnevnih novina, u svom portfelju ima i jedan od najposjećenijih domaćih news portala – Vecernji.hr, najposjećeniji zdravstveni portal – Ordinacija.hr, desetak tjednih i mjesečnih specijaliziranih magazina kao što su Moje zdravlje, sportski tjednik Max, magazin za modernu ženu Diva, magazin za urbanu kulturu življenja Living, magazin za tehnologiju iQ, mjesečnik Vojna povijest, AutoStyle, dječji mjesečnik Radost uz koji su mnogi od nas odrasli, magazin za urbane rekreativce GoOUT, tjednu Enigmatiku....

Večernjak je i velika izdavačka kuća koja se bavi publicistikom i filmskom dokumentaristikom u kojima upravo najviše propitujemo “zabranjene teme” poput Križnog puta, zločina koje je počinila Udba, ali i kontroverzija vezanih za stvaranje i obranu Hrvatske, privatizaciju... Zanimljivo, i danas, kao i prije 20 godina, ideološke podjele – uz gospodarstvo i pravosuđe – i dalje dominiraju u javnom prostoru. Zato su se tim temama u ovom specijalu pozabavili i naši kolumnisti.

Svim našim čitateljima i generacijama večernjakovaca, bez čijeg doprinosa Večernji list ne bi bio ono što jest, želim sretan rođendan.

Komentara 33

FR
Franciskoo
11:18 01.07.2015.

Styria se u ovoj izbornoj godini svrstala uz Milanovića kao i 90 posto medija u Hrvatskoj. Svrstali ste se bili i uz Josipovića. Imate dva, tri konzervativna kolumnista i novinara, a ostalih 300 i više zaposlenika Styrie su lijevo-liberalni sdp-ovi simpatizeri.

ZA
ZAlex1122013
10:49 01.07.2015.

Nepristrano izjestavanje????? Ma molim vas....sama pomisao na referendum za obitelj Ne postoji više realno novinarstvo...sve je biznis i sve se njemu podreduje.

DU
Deleted user
10:56 01.07.2015.

Pa zar nas stvarno držite baš tolikim budalama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije