Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunistička represija

Večeras pogledajte: Film Višnje Starešine Neprijatelj naroda na HTV 1

Premijera ''Neprijatelj Naroda''
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
11.05.2016.
u 09:00

Prema riječima autorice, to je priča o represiji, strahu i šutnji. Kroz obiteljske i osobne sudbine žrtava i kroz objašnjenja eksperata film dokumentira sustav komunističke represije

Dokumentarni film Neprijatelj naroda, scenaristice i redateljice Višnje Starešine, prikazat će se danas u 20.50 sati na Prvom programu HTV-a.

Prema riječima autorice, to je priča o represiji, strahu i šutnji. Kroz obiteljske i osobne sudbine žrtava i kroz objašnjenja eksperata film dokumentira sustav komunističke represije.

Film je premijerno prikazan prije godinu dana u Zagrebu, a nakon premijere, Obzor Večernjeg lista je zapisao:

– U dokumentarnom filmu "Neprijatelj naroda" nema teških riječi, nema propagandističkog antikomunističkog dociranja niti jeftinog antijugoslavenstva. Ali zato ima dubokih emocija. Ostat će nezaboravne suze ganutog mlađeg Hebranga.

Nakon desetljeća šutnje o svojim "nestalima" u filmu govore Lada Kos i Vera Kos-Paliska, mons. Josip Mrzljak, Ratko Mlinarić, Vladimir Novak, Ljerka Ognjanovac, dr. Andrija Hebrang ml.

 

>>Film Višnje Starešine o bleiburškoj tragediji: Priča o žrtvama bez groba

Komentara 64

CR
CROLINDA
09:58 11.05.2016.

Brozov diktatorski totalitaristički jugokomunistički režim je u jednoj svojoj najizrazitijoj osobini bio antihrvatski i najvećim mogućim krimenom se smatralo i tretiralo ako se i samo posumnja na nekoga da sanja o državi Hrvatskoj a danas imamo ulice i trgove nazvane po njemu - koje rugo od države

AP
apolon
09:29 11.05.2016.

Hoće li cjelokupna "antifa" ovaj film shvatiti kao rasvjetljavanje slučajeva poraća i pozitivan korak u procesu demokracije ili pak kao izjednačavanje ustaša i partizana?ačavanje ustaša i partizana?

CR
CROLINDA
10:09 11.05.2016.

takozvanim antifašistima su svi Hrvati i ondašnji i današnji sumnjivi suspektni pa čak i ono osamsto djece živih bačenih u Hudu jamu a skupa sa ženama tri tisuće kostura samo djece i žena samo u toj jami

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije