Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večeras pogledajte: Film Višnje Starešine Neprijatelj naroda na HTV 1

Prema riječima autorice, to je priča o represiji, strahu i šutnji. Kroz obiteljske i osobne sudbine žrtava i kroz objašnjenja eksperata film dokumentira sustav komunističke represije
11. svibnja 2016. u 09:00 64 komentara 3529 prikaza
Premijera ''Neprijatelj Naroda''
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Dokumentarni film Neprijatelj naroda, scenaristice i redateljice Višnje Starešine, prikazat će se danas u 20.50 sati na Prvom programu HTV-a.

Prema riječima autorice, to je priča o represiji, strahu i šutnji. Kroz obiteljske i osobne sudbine žrtava i kroz objašnjenja eksperata film dokumentira sustav komunističke represije.

Film je premijerno prikazan prije godinu dana u Zagrebu, a nakon premijere, Obzor Večernjeg lista je zapisao:

– U dokumentarnom filmu "Neprijatelj naroda" nema teških riječi, nema propagandističkog antikomunističkog dociranja niti jeftinog antijugoslavenstva. Ali zato ima dubokih emocija. Ostat će nezaboravne suze ganutog mlađeg Hebranga.

Nakon desetljeća šutnje o svojim "nestalima" u filmu govore Lada Kos i Vera Kos-Paliska, mons. Josip Mrzljak, Ratko Mlinarić, Vladimir Novak, Ljerka Ognjanovac, dr. Andrija Hebrang ml.

 

>>Film Višnje Starešine o bleiburškoj tragediji: Priča o žrtvama bez groba

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • CROLINDA:

    Brozov diktatorski totalitaristički jugokomunistički režim je u jednoj svojoj najizrazitijoj osobini bio antihrvatski i najvećim mogućim krimenom se smatralo i tretiralo ako se i samo posumnja na nekoga da sanja o državi Hrvatskoj a danas imamo ulice i trgove nazvane ... prikaži još! po njemu - koje rugo od države

  • apolon:

    Hoće li cjelokupna "antifa" ovaj film shvatiti kao rasvjetljavanje slučajeva poraća i pozitivan korak u procesu demokracije ili pak kao izjednačavanje ustaša i partizana? ... prikaži još!ačavanje ustaša i partizana?

  • CROLINDA:

    takozvanim antifašistima su svi Hrvati i ondašnji i današnji sumnjivi suspektni pa čak i ono osamsto djece živih bačenih u Hudu jamu a skupa sa ženama tri tisuće kostura samo djece i žena samo u toj jami