Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Već za dvije godine niknut će nova zgrada FOI-a, ali i hotel

'07.09.2010., Varazdin - Zgrada bivse Glazbene skole planira se prurediti u hotel.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
01.04.2013.
u 11:36

Grad Varaždinu FOI-u darivao zgradu, FOI se obvezao izgraditi hotel koji će vratiti Gradu bez naknade

Zgrade bivše Glazbene škole u ulici Kralja Petra Krešimira u Varaždinu uskoro će biti srušena. Na njenom bi mjestu već kroz dvije godine trebali niknuti nova zgrada Fakulteta organizacije i informatike (FOI), ali i novi gradski hotel!

Za gradnju fondovi EU?

Projekt vrijedan 150 milijuna kuna financirat će se iz fondova Europske unije, a temelj za početak projekta je ugovor o darivanju navedene zgrade i okolnog zemljišta Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Za to su vijećnici varaždinskog Gradskog vijeća digli ruke na posljednjoj sjednici. Ugovorom o darivanju FOI se obvezuje na toj lokaciji izgraditi i građevinu turističkog sadržaja, odnosno hotel koji će bez naknade vratiti Gradu Varaždinu.

Ugovori o darivanju zemljišta na Ribnjaku i na prostoru šume Jelačićke, potpisani 2008. godine za istu namjenu su pak poništeni. Dekan FOI-a, Vjeran Strahonja, zadovoljan je novom lokacijom.

- Sveučilišni kampus će biti utkan u tkivo grada te dati novu životnu i gospodarsku perspektivu užem gradskom području – kazao je Strahonja.

Kao najvažnije, istaknuo je da FOI sada ima osigurana sredstva za projektiranje i pripremu projekta, a radi se o kreditu Sveučilišta u iznosu od oko 4 milijuna kuna. Inače, prema planovima koji su dio projektne prijave, nova zgrada bi trebala biti izgrađena i većim dijelom opremljena do kraja 2015. godine. U okviru projekta Sveučilišnog kampusa na lokaciji postojećeg Studentskog doma u Merlićevoj ulici bit će izgrađen i novi studentski restoran i novi paviljoni studentskog doma s još nekoliko stotina novih ležajeva.

Strahonja optimističan

- S dovršetkom kampusa bitno će se podići razina kvalitete studentskog standarda i studiranja u Varaždinu – zaključio je Strahonja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije