Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEGOTA I KOŽIĆ O ODLUCI CENTRA:

VIDEO Ispovijest gay para: 'Već smo se počeli pripremati, a onda odjednom - hladan tuš'

Ivo Šegota i Mladen Kožić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
05.02.2020.
u 20:00

Ivo Šegota i Mladen Kožić, homoseksualni par koji već duže vrijeme pokušava dobiti dozvolu za udomljavanjem djece, za Večernji list komentirali su najnoviju odluku Centra za socijalnu skrb

Naša prva reakcija na odbijenicu Centra za socijalnu skrb je bila - šok. Nismo mogli vjerovati da je moguće da u Hrvatskoj jedna institucija poput Centra za socijalnu skrb ne poštuje odluku Upravnog suda - započinju svoju priču Ivo Šegota i Mladen Kožić, homoseksualni par koji već duže vrijeme pokušava dobiti dozvolu za udomljavanjem djece.

Nakon što im je oko Božića prošle godine Upravni sud to i dozvolio, mislili su da je stvar riješena pa im je najnovija odbijenica Centra došla kao "hladan tuš". Za Večernji list otkrili su što misle o odluci te kako se planiraju postaviti u budućnosti s obzirom na nju.

VIDEO Ispovijest Ive i Mladena o njihovoj borbi za pravom na udomljavanje djece

- Bili smo strašno razočarani, bili smo tužni, jer smo se već krenuli pripremati. Imali smo ideju da djeca koju želimo udomiti su za nekoliko mjeseci kod nas... Počeli smo već neke planove raditi. Razmišljati o razmještaju namještaja, kupovati nove stvari, međutim kao hladan tuš došla nam je odbijenica od strane Centra - kaže Šegota.

Odluku koju je donio Centar smatraju nezakonitom jer je Upravni sud iznad Centra za socijalnu skrb te bi stoga Centar trebao poštovati njegove odluke, ističu. Najavljuju žalbe i daljnju borbu.

 

 

 

Komentara 58

GM
gmižić
20:23 05.02.2020.

Nemam predrasuda, ali svako dijete bi ipak trebalo majku...kakvu god.Mušku najmanje.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
20:12 05.02.2020.

Nek' si naprave jedno!

MA
markofilipocic
20:12 05.02.2020.

Pa jeste htjeli imati jednaka prava kao i heteroseksualci? Ne znam koji bračni par je odmah dobio pravo posvajanja dijeteta... Zašto se opet žalite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije