Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Već si tuj sto let! Učenici su napisali i himnu svojoj školi

'gaj1_ivj_zag_190411'
Foto: ''
1/4
19.04.2011.
u 16:12

Tako lijepa, tako draga, tako puna života – u stotoj. To je moto pod kojim se obilježava godišnjica gradnje najstarije školske zgrade u Krapini, zgrade OŠ Ljudevita Gaja

Tako lijepa, tako draga, tako puna života – u stotoj. Moto je to pod kojim se obilježava obljetnica gradnje najstarije školske zgrade u Krapini, za koju je temeljni kamen položen 1911. godine, a riječ je o današnjoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja. I danas sve iznenađuje autentičnost školske zgrade jer iznad dva ulaza još stoje natpisi "djevojčice", odnosno "dječaci". Ravnatelj Ignac Pavić ističe da je njihova škola skromno opremljena, no unatoč tomu učenici postižu velike uspjehe na državnoj razini. Obljetnica, kao i Dan škole, proslavit će se različitim aktivnostima u kojima će sudjelovati svi učenici i učitelji ove škole jer lijepa je to obljetnica i valja je dostojno proslaviti.

Osim brojnih edukativnih radionica, sportskih sadržaja, do natjecanja pod nazivom "Pokaži što znaš", jedan od projekata na kojemu su učenici marljivo radili je i "Škola kroz vrijeme", od samih početaka do današnjih dana.

Iako je zgrada stara, u njoj se čuva tradicija i odiše toplinom koja podsjeća na roditeljski dom, reći će neki od bivših učitelja te škole koji su sada u mirovini, a ovih dana bili su gosti škole, primjerice, Janko Dunaja, Ivan Šimatović, Marija Gruica i drugi, a došlo je i mnogo bivših učenika, koji su se rado prošetali učionicama te se prisjetili lijepih i bezbrižnih školskih dana te dogodovština iz obližnjeg parka.

U Galeriji grada Krapine izložen je rad učenika ove škole, stablo sa sto pisanica. Stoti rođendan zaslužuje i prigodnu himnu, a njezini su autori učenici Maja Laginja, Katja Osredečki, Tibor Klobučar i Marko Horvat. Himna nosi naziv "Gaj, Gaj navek si naj", a slijede stihovi: "Moja stara škola već je tuj sto let, meni je draga kak Zagorcu klet". Stihove je uz pomoć učenika 5.a i 5.c uglazbio učitelj glazbene kulture Ivan Stantić.

Osnovnu školu Ljudevita Gaja pohađala je i Krapinčanka dr. sc. Sandra Švaljek, danas ravnateljica Ekonomskog instituta u Zagrebu. Rado se odazvala susretu s učenicima viših razreda i prisjetila se školskih dana, a posebno se, kako je rekla, veselila susretima s poznatim osobama, primjerice piscima, koje su dolazile u školu.

Više u tiskanom izdanju današnjeg Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije