Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT UZ GRANICU
Povratak na članak

Već četiri mjeseca ne možemo do mirovina u Deželi, da nema susjeda, ne bismo preživjeli

Kako se u ovom teškom lockdownu živi uz granicu s još zatvorenijom Slovenijom, provjerili smo obišavši stanovnike pograničnih općina u karlovačkoj županiji – Žakanju, Kamanju i Bosiljevu

Komentari 20

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:30 13.02.2021.

Već četiri mjeseca ne mogu do mirovina u europakoj Deželi, da nema susjeda, ne bi uz Boga I domoljublje preživjeli kao svoji na svome vanka žilet žica balkanu.

VL
LE
leptir
13:38 13.02.2021.

" Dapače, u Hrvatsku se iz Slovenije ne možete vratiti bez PCR negativnog testa koji će vas stajati, ako ga sami plaćate, 700 kuna. Čak ni ako samo “skoknete” do šljivika koji vidite na drugoj obali rijeke"..... to nije istina! na stranicama MUP-a stoji :Od osoba koje posjeduju negativan PCR test napravljen u Republici Hrvatskoj zbog kratkotrajnog putovanja u nama susjednu ili neku drugu državu i vraćaju se u Republiku Hrvatsku u roku manjem od 48 sati od dana izvršenog testiranja, odnosno u roku važenja testa, neće se zahtijevati novi PCR test iz zemlje u kojoj su kratkotrajno boravili, već će im se ulazak omogućiti uz predočenje testa napravljenog u Republici Hrvatskoj. trenutna cijena HZJZ Rockefelerova Zg, 406kn.

VL
DR
dragutin6
13:54 13.02.2021.

Istina

VL
KG
KG002
12:27 13.02.2021.

Susjed ima nekretninu u Sloveniji, ne može otići po račune, a ako ih ne plati slijedi mu blokada i iskapčanje! Srećom, snalazi se kao i ovi starci, moli susjeda da mu slika račune pa ih plaća u Hrvatskoj. Za ovoo je kriva Hrvatska vlada koja sustavno šuti na slovenske svinjarije i ultimatume! Ne razumijem čime su ih Janezi ucijenili da se našima konstantno tresu gaće?! Da ove ljude ima tko zastupati, trebali bi dići ustavnu tužbu jer su im onemogućena njihova temeljna ljudska prava. Tužit lijepo i državu Sloveniju i Hrvatsku.

VL
GA
gazimestan
13:20 13.02.2021.

Cekajte malo a zakaj im mirovine ne dolaze u hrvatsku? Iz sasvim jednostavnog razloga- MORAJU U HRVATSKOJ PLATIT POREZ, sta oni izbjegavaju.

VL
GA
gazimestan
13:22 13.02.2021.

Nasi su penzioneri prijavljeni u sloveniji gdje ne moraju placat porez a zive doma u hrvatskoj

VL
BU
Bubreg2020
13:45 13.02.2021.

To je tako kad sjediš na dvije stolice odjednom. Kako je nama koji živimo uz Bosansku, Mađarsku ili Srbijansku granicu, pitate li se vi? Vi uz Slovensku granicu uživate razne pogodnosti godinama, a sad je došao dan da vidite kako žive ostali građani Hrvatske. I drugi su radili u Italiji ili Njemačkoj pa ne moraju po mirovinu u Italiju. Zašto vi morate? Kaže stara narodna: Možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.