Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajna majka
Povratak na članak

Već 20 godina za ubijenu kćer tražim status civilne žrtve rata

Otac branitelja koji je ubio njezinu kćer i sebe dobio je odštetu i invalidninu

Komentari 36

Avatar docCL
docCL
22:59 10.05.2015.

Zarucnik, raznio bombom zarucnicu za vrijeme DR i ona bi trebala biti civilna zrtva rata? Dajte najte zar u tom ministarstvu sejede samo diletanti? Neko normalan koji joj nece buditi laznu nadu. Ili su je samo iskoristili za kampanju luzera Yusufa

VL
FE
fefellerunt
22:57 10.05.2015.

kakve veze ima ministarstvo branitelja sa civilnim žrtvam arat? To može samo među gomilom smeća koja čini sv eu omalovažavanju zanimanja vojnika, a posebno vojnih veterana . Za civilne ćžrtve rata imamo socijalne službe i lsično , ali zato gomilaa smeća omogućava civilima da imaju kojekakve privilegije u ministarstvu branitelja , dok bivši profesionalni vojnici , npr branitelj isa prkeo 1500 dana borbenog sektora nemaju niti lipe od tog ministarstva , što i ne treb ačuditi kada se pogleda obrazovna struktura parazita u ministarstvu branitelja

VL
KA
kavasšlagom
22:30 10.05.2015.

Da neka priča o Severini i njen instagram ima 300 pogleda do sada dok ja ovo tipkam sigurno bi imali i toliko komentara... Nevjerojatno da je ovo prvi komentar..

VL
Avatar baracuda
baracuda
08:12 11.05.2015.

Nije bila civilna žrtva rata, već koliko vidimo, žrtva oboljelog dečka. I tu je stvar potpuno jasna. A otac od dečka, dobiva jer je dečko bio branitelj, a 1996- već je bio kraj rata. Čudno je to kako novac djeluje na "ucviljene".

VL
Avatar CroaticusϮ
CroaticusϮ
23:22 10.05.2015.

Draga gospođo ako niste zadovoljna dajte im otkaz i birajte druge da budu vaš glas

VL
DC
damir.cegledi
03:06 11.05.2015.

Ti prva, četnici poslije tebe

VL
EM
Emergo
00:38 11.05.2015.

Citam ovaj clanak, i ne mogu vjerovati sto tu pise,citiram : Glavasevic joj je,kazuje u Sijecnju u samom finisu izborne kampanje,u ime Ive Josipovica donio novcanu pomoc od10 tisuca Kuna i 10 metara drva da lakse prezimi.... Gospodja Canjko je je prije dva tjedna ponovno pokusala doci do Bojana Glavasevica ali je on nije mogao primiti jer je bio na sluzbenom putu u SAD-........ Koliko tu ima pitanja na koje bi Ivo Josipovic,Bojan Glavasevic trebali odgovoriti...ako ne u nedjeljnoj emisiji NU2 kod Stankovica onda u sudnici..

VL
DU
Deleted user
07:52 11.05.2015.

Od 1996 i onim bivšim Zakonom tražili smo da takvi i slični primjeri budu uvršteni u Zakon o pravima hrvatskih branitelja, što je tijekom svih ovih godina obrazlagano da će biti posebni zakon koji bi se financirao sa sredstvima od naplate ratne štete koja je nastala od strane Srbije. Zašto se promijenila politika prema srbiji od 1999 godine i način osiguravanja sredstava za takve i slične slučajeve pitajte Račana,Sanadera,Mesića,J.Kosor, Pusičku, Čaćića i Josipovića, tamo gospođo morate lupati na vrata.

VL
Avatar majkomila22
majkomila22
23:12 10.05.2015.

On je imao PTSP zbog tog istog rata tako da je žena u pravu...e sad to što su neki preko veze podobijali velike invalidske penzije,pa sada ostali ne mogu ništa,o tome nećemo...

VL
HL
HV_LAKI102
00:02 11.05.2015.

Da je ovaj nesretni branitelj kojim slucajem imao PTSP kao ministar Matic Fred sigurno do ovog nesretnog slucaja nebi doslo.Sto put sam pisao,trazite mirovine od Srbije jer ona je izvrsila agresiju na Hrvatsku i ona je porusila nase kuce i pobila nasu djecu a pravda i mirovine koje bi djelio mladi glavasevic,matic,milovanovic ,pupovac,josipovic i drugi istomisljenici imaju za cilj totalni ekonomski slom drzave i njen bankrot,nece im to uspjeti,uskoro su proslost.......I ja sam civilna zrtva i branitelj,netrazim mirovinu,radim i ranim svoju djecu,ponosan sam da sam i sam dao svoj skromni doprinos u stvaranju Drzave,a da sam bio ranjen i da sam ostao invalid imao bih mirovinu i skrb od drzave kao sto imaju i svi Hrvatski Vojni Invalidi....posteno!

VL
DU
Deleted user
07:45 11.05.2015.

Ali zato ima mirovina za tisuće onih iz Beograda koji su pripremali ili sudjelovali u napadu na Hrvatsku.

VL
BU
Bulaba
23:26 10.05.2015.

Gospođa je u svojoj nesreći postala manekenka četničko-udbaške ekipe koji zloupotrebljavaju njenu tragediju kako bi proturili zakon koji daje pravo na odštetu četnicima. Kakva je to glupost, civilna žrtva rata na teret Hrvatske, pa nije Hrvatska odgovorna za rat da bi trebala išta plaćati civilnim žrtvama. Gospođa zaslužuje odštetu po sasvim drugim kriterijima, npr. zbog odgovornosti države jer je pripadnik njenih oružanih snaga ubio njenu kćer, ali to nema veze s ovom četničko-antifašističkom podvalom iza koje stoje Josipović, Teršelićka i Pusić.

VL
MI
Mirnadob
23:00 10.05.2015.

Pa Glavasevic hoce izjednacit civilne zrtve agresora i cetnike iz SK,pa zasto ne i ovu civilnu zrtvu koju je ubio HR branitelj,??? Namjerno ili ne namjerno? Ali za ovu vladu su HR zrtve manje vrijedne nego srbske i cetnicke.

VL
TH
than
03:01 11.05.2015.

Prvo PTSP je nemoguce dokazati, odnosno moguce ga je dobiti bilo gdje i odglumiti. To je stresni poremecaj koji moze nastati i kada obican susjed udara vratima nekoliko dana. I naravno da je recimo to izljeciv, samo treba otici recimoo na selo i mirnu lokaciju. I nema tu sto drzava placati, odnosno porezni obveznici, vec onaj koji je to napravio, jer sigurno nije imao PTSP u tom trenutku. Onaj tko ima PTSP jedino sam sebi moze nauditi, a ne drugome u tome trenutku.

VL
PE
perica
08:47 11.05.2015.

ima pravo naknadu od države jer joj je kćer ubio vojnik RH u službi, ako nije bio u službi trebalo bi invalidninu koji dobiva otac podijeliti s majkom jer onanema ništa a oboje su izgubili djecu! ne može biti civilnaa žrtva rata jer nije pala granata na nju. i nije ju zalutali mekak ubio..

VL
AS
andelko.subara
05:56 11.05.2015.

ja mislim da gospođa ima pravo na pomoč i treba ovakvim osobama ili žrtvama rata pomoči, ako neko može da uputi gospođu na đabno pružanje pravne pomoči i savijet kod odvijetničke komore jer mislim da je to moguče sada u Hrvatskoj kao članici EU-a ili kod pučkog branitelja/ce

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
01:13 11.05.2015.

draga gospodjo jovan glavašević je hrvatska prošlost,,, on je tu silom a voljom hrvatskog naroda on i sdp nikad više

VL
KS
krao_sam
08:14 11.05.2015.

sutila 20 godina,ustala iz naftalina . joj jedva cekam hdz onda se niko nece zaliti ,svima su dosadili partizani i branitelji.

VL
Avatar Equinox
Equinox
01:09 11.05.2015.

U sator !!!!!!!!!!!

VL
Avatar dioptrija
dioptrija
22:31 10.05.2015.

Ćerka joj nije žrtva rata pa stim njena majka nema pravo na oštetu. Bila u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Božja kaznamestu. Božja kazna

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.