Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasanje u Americi

Već 10 milijuna Amerikanaca glasalo na predsjedničkim izborima

FILE PHOTO: A combination picture shows U.S. President Donald Trump and Democratic presidential nominee Joe Biden during the first 2020 presidential campaign debate, in Cleveland
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.10.2020.
u 10:00

McDonald predviđa kako bi 2020. na izbore moglo izaći više od 150 milijuna Amerikanaca, što bi bila najveća izlaznost od 1908. godine.

Rast broja ranih glasova posljedica je većeg broja glasova poslanih dopisnih putem, posebno među demokratima.

U isto vrijeme republikanski predsjednik Donald Trump i njegovi suradnici tvrde kako se dopisnim glasovanjem može lako manipulirati.

Do ponedjeljka ujutro je ranije glasalo gotovo 10,4 milijuna Amerikanaca, pokazuju podaci internetske stranice U.S. Elections Project koju vodi politolog Michael McDonald sa sveučilišta na Floridi.

Upravo je u toj saveznoj državi, jednoj od ključnih za konačnog pobjednika izbora 3. studenoga, glasalo najviše ljudi, njih 1,6 milijuna, a slijede ju Virginija i Michigan gdje je iz svake od njih glasove poslalo gotovo milijun birača.

U istom razdoblju uoči izbora 2016. je svoje rane glasove poslalo samo 1,4 milijuna Amerikanaca.

McDonald predviđa kako bi 2020. na izbore moglo izaći više od 150 milijuna Amerikanaca, što bi bila najveća izlaznost od 1908. godine.

Komentara 7

SI
sisavac
12:30 13.10.2020.

u americi brojanje glasova vrši jedna privatna kompanija. točka. ajmo se kladit da će pobjednik imati 50,8% glasova. lukašenku više od 80% nije dovoljno za legalnu i legitimnu pobjedu, ovima je dovoljno 1.208 glasova više za komotnu i uvjerljivu pobjedu.

Avatar mofo
mofo
11:03 13.10.2020.

Da proučite project veritas i njihove snimke kako se zamracuju glasovi, mozda bi to bilo zanimljivo.. al svi znamo da nista od toga, neda sef, ha?

DU
Deleted user
12:41 13.10.2020.

Već 10 milijuna Amerikanaca glasalo na predsjedničkim izborima.....i kakve veze ovo ima sa Hrvatskom i Hrvatima. Da mi je samo znati hoce li ikad u nekim americkim novinama mjesec "Već 1 milijun Hrvata glasalo na predsjedničkim izborima".... niti ce pisat, niti im pada na pame pisat, niti im se yebe za Hrvatsku i njihove predsjednicke izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije