Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Važno je i pobijediti: evo kako su golubari prevarom došli do 630.000 kuna

Nagrada im je oduzeta, uhićeni su i izvedeni pred sud
03. rujna 2018. u 08:37 4 komentara 3158 prikaza
golubovi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Da nije važno samo sudjelovati već i pobijediti ideja je kojom su se vodila dva kineska golubara. Na utrci koja je organizirana između Pekinga i Šangaja odlučili su ne prepustiti ništa slučaju, odnosno vještini svojih golubova.

mladenci Zasjenila svadbu Nekoliko sati prije vjenčanja objavila fotke mladoženje koje su šokirale sve

Oni su, umjesto da puste svoje golubove da sami lete na ovoj relaciji, ptice sakrili u kartonske kutije i potom se superbrzim vlakom odvezli u Šangaj gdje su pustili golubove kako bi se pojavili na cilju.

Naravno, njihove četiri ptice stigle su na cilj znatno prije ostalih “natjecatelja” koji su u to vrijeme još mahali krilima na nebu stotinama kilometara od cilja. Dodijeljena im je nagrada u iznosu od oko 90 tisuća dolara, odnosno oko 630 tisuća kuna, koju su u prvom trenutku podijelili, no ovako dobar rezultat golubova pobudio je sumnju pa su organizatori otvorili istragu.

Pokazalo se da su golubovi putovali superbrzim vlakom pa je nagrada oduzeta, a prevaranti uhićeni i izvedeni pred sud.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Deleted user:

  Hehehe, stokica sitnih zubića i u Kini! Imaju sreće da ne žive u Kroatistanu jer da su ovdje putovali našim superbrzim vlakovima, golubovi bi vjerovatno krepali od starosti dok se ne bi dopeljali do cilja... Nadam se da te domišljate ... prikaži još! goluboljupce ipak neće streljat a familiji poslat račun za metak...

 • dopizdilomi:

  Kod nas poticaji u poljoprivredi nestanu još brže od superbrzog vlaka. Priča se kako će kineske željeznice doći proučavati tu brzinu.

 • Avatar fajd.zelj
  fajd.zelj:

  stavi natjecateljske golubove listonoše u naslovu a ne divljake sa fontane ...