Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Plenković:
Povratak na članak

'Važna odluka Hrvatskog sabora o proglašenju suverenosti i samostalnosti Hrvatska'

Posebnu zahvalnost i duboko poštovanje odajemo svim hrvatskim braniteljima, a osobito onima koji su položili svoje živote u obrani naše domovine i omogućili budućnost koju danas živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, stoji u čestitki premijera Plenkovića povodom Dana državnosti

Komentari 5

DL
dr Luigi
10:23 25.06.2019.

Jel to onaj vjerodostojni???

VL
BO
boris
10:46 25.06.2019.

Korjenita i sveobuhvatna promjena u HR je nesto hitno. Posljedica sadasnjeg kaosa je i predugo cekanje na granici na izlasku, na primjer prema Sloveniji. Zaista je perverzno cekati do pola sata da netko uopce dodje i odluci se pregledati osobne, a kad ih treba skenirati, ne radi skanner, mislim sramota, srednji vijek, a najvise ponasanje prema ljudima kao da putnici ne vaze nista i moraju cekati po vrucini, studeni i gubiti vrijeme, kriva je ta sva politika, vlada koja ne cini nista, vec godinama, samo govori o napretku, euru, schengenu, stvarno, ne zna covjek sto bi rekao...

VL
Avatar DragorTr
DragorTr
07:39 25.06.2019.

Da! Bas vazna odluka! Toliko vazna Hrvatima i gradjanstvu RH da ce se za najvise 30 dana na njih 10, mozda, a bas mozda naci 1, koji ce bez uporabe google-a znati sto je bilo 25.06. ili kad je dan drzavnosti RH,, a sto je potpuno u skladu sa odnosom, l o s i m odnosom RH prema vecini njenog stanovnistva.

VL
DH
dalibor.hren
00:17 25.06.2019.

Žao mi je što nisam "položio" život, jer za ovakvu Hrvatsku se nisam borio!!!

VL
JJ
Jokoovo Jokoono
10:09 25.06.2019.

Odluka sabora je politicka odluka ali je bila relativno suprotna ustavima SR Hrvatske tada i Savezne Drzave Jugoslavije koja je imala vrhovnu vlast u svim republikama i dvije pokrajinje . Sve bi bilo u redu da nije bilo rata. PostoPosto je rat nastavak politike nasiljem i oruzanim sredstvima politicka odluka sabora odnosno Tudjmana je promasaj. Nestrpljivost i zelja nacionalistickih i proustaskih elemenata kao i nekih revansista sa Zapada i Istoka da ruse Jugoslaviju oruzjem je upropastila stjecanje nezavisnosti Hrvatske koju je uostalom omogucavao Ustav iz 1974 . Mekedonija i Crna Gora su postale nezavisne bez i najmanjeg incidenta iako je srpska istorija i srpski element veoma jak bio u te dvije sada nezavisne drzave.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.