Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Važan iskorak za priznanje prava gej parova

Ustavni sud svima je naložio, sudovima i drugim tijelima, da zakon tumače na takav način da nitko, pa ni istospolne zajednice, ne budu proceduralno diskriminirani jer za to nema opravdanog razloga.

Komentari 7

Avatar Django
Django
09:43 08.02.2020.

Novinarskim jezikom rečeno - strava! Hrvatskim jezikom rečeno - užas. Malo po malo, skoro neprimjetno, ovaj svijet se mijenja u nešto što neće dobro završiti. Jučer čitamo da Merkel traži poništenje pokrajinskih izbora, jer joj pobjednik nije po volji. Isti dan, hrvatski Ustavni sud uzima si za pravo pisati zakone, iako to pravo ima samo i jedino Hrvatski Sabor. Ustavni sud jedino može zaključiti da zakon, eventualno, nije u skladu sa ustavom i naložiti Saboru da korigira zakon. Ili, već pomalo zaboravljena afera u kojoj se potezom pera proglašava 40.000 ljudi nepismenima. To sve skupa više nema veze sa demokracijom, to je diktatura.

VL
Avatar Observer
Observer
08:54 08.02.2020.

Uloga Ustavnog suda ili bilo kojeg suda nije da propisuje zakone, zakone iskljucivo propisuje Hrvatski Sabor a sud vodi racuna da se ti zakoni postuju. U demokraciji sud ne smije biti zakonodavac.

VL
WI
wimnannimea
12:25 08.02.2020.

Da sam malo dijete vise bi voljela da me cuvaju tete u vrticu gdje se mogu igrati sa drugom djecicom, nego da me ova dva bradata klipana njuse, bale, oblace, svlace i kupaju, i stavljaju u svoj krevet. Jadna djeca, vec ih je sudbina isamarala, jos i ovo jebote, dupla kazna. Djecu se ne smije dirati i dijeliti nikome okolo, sve dok dijete ne poraste, do 14-15 godina, i samo ne odluci zeli li zivjeti u takvoj obitelji. A do tada drzava ima obavezu da se brine o njemu na najbolji moguci nacin, da dijete zivi u zdravoj sredini dok dijete stane na svoje noge i razumije svijet u kojem zivi.

VL
DU
Deleted user
12:05 08.02.2020.

Odluka Ustavnog suda je ovaj put u potpunosti u skladu s ustavom. Nažalost, jedna od rijetkih. To što nije u skladu s nečijim predrasudama i uskim pogledom na život neka rješava sa svojom "vasolikom" strankom koja jedno priča a drugo radi istovremeno dok njeni najistaknutiji članovi marljivo skupljaju nekretnine.

VL
PE
PetaGora
10:50 08.02.2020.

Ustavni sud preispituje zakone i ustavnost sudske odluke. U ovom slučajudao je za pravo ljudima koji redovno plaćaju porez, žive i rade u RH da mogu udomiti djecu. I gdje je sada problem?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.