Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vatrogascima su trebale tri minute da izvuku dječaka: Ovako nešto nismo doživjeli

Dijete je odmah reanimirano u kolima čitavim putem do KBC-a Rebro gdje je priključeno na respirator – kazao nam je šef Zagrebačke Hitne Žarko Rašić, a neslužbeno doznajemo da je nesretni dječak na Rebru reanimiran još dva puta
06. prosinca 2020. u 19:15 19 komentara 26066 prikaza
dizalo
Foto: Mia Mitrović
Pogledajte galeriju 1/7

U brzom spašavanju unesrećenog dječaka kojeg je danas u Ulici Frana Bulića u središtu Zagreba prignječio lift, najveću su ulogu odigrali pripadnici JVP-a Zagreb koji su su ostali pribrani čak i u ovim teškim trenucima. Neslužbeno doznajemo kako je čitava intervencija trajala samo tri minute. Toliko im je bilo potrebno da alatima odmaknu lift i spase teško ozlijeđenog dječaka. U intervenciji im je nesebično pomagao i jedan pripadnik zagrebačkog MUP-a.

dizalo u bolnici je Strava u Zagrebu: Lift prignječio dijete u predjelu trupa, u teškom je stanju

– U našem poslu nagledamo se svega, ali ovako nešto još nikada nismo doživjeli – kazao nam je jedan vatrogasac koji je želio ostati anoniman te dodao kako su prilikom dolaska na intervenciju vatrogasci čuli krikove roditelja i susjeda s 200 metara udaljenosti.

Uzrok nesreće se još ne zna, no radi se o starom liftu s kavezom.

Neslužbeno doznajemo i da je tragično stradali dječak pozitivan na koronavirus što je utvrđeno kasnije pa su vatrogasci koji su sudjelovali u intervenciji poslani na dekontaminaciju odjeće i vozila te da su im epidemiolozi rekli da ne moraju u samoizolaciju jer su imali maske. Intervencija vatrogasaca završila je u 15:55 sati.

 | Autor : Intervencija vatrogasaca

rupa PUKNULA CIJEV Vatrogasci išli na intervenciju pa im kamion propao u rupu na cesti

Na mjesto nesreće vozilo Hitne stiglo je za tri, četiri minute, potvrdio nam je šef Zagrebačke Hitne Žarko Rašić. Dodatna su kola Hitne medicinske pomoći i poslana u pomoć ocu i susjedu koji su teško potreseni samim događajem.

– Dijete  je odmah reanimirano u kolima čitavim putem do KBC-a Rebro gdje je priključeno na respirator – kazao nam je Rašić, a neslužbeno doznajemo da je nesretni dječak na Rebru reanimiran još dva puta.

Susjedi: Bili su kod bake i djeda

Pred kobnim ulazom u Bulićevoj povremeno bi se okupili susjedi koji ovuda svakodnevno prolaze u šetnji pasa. Obitelj im je poznata jer s njima često šeću pse.

– Strašno je to što se dogodilo. Poznajem dječakove baku i djeda. Često s njima šećemo moj pas i ja. Oni imaju crnog labradora, a i dječak ima malenu kujicu. Poznajem i dječakova oca, on im je sin, a on i dječak stanuju u Rudešu. To su divni, skromni i prekrasni ljudi. Ne mogu vjerovati što ih je snašlo. Vjerojatno su danas bili kod dječakove bake i djeda na ručku kada se dogodila tragedija – kazala nam je gospođa Mira koja živi u blizini.

Drugi nam pak susjedi govore kako se liftovi u ovom dijelu grada slabo održavaju. Dodatni problem u sanaciji liftova napravio je potres jer novac iz pričuve sada odlazi uglavnom na sanacije krovišta, dimnjaka i oštećenih fasada.

– Imali smo nedavno sastanak kućnog savjeta oko sanacije dizala na kojem je usuglašeno da treba zamijeniti sajlu i popraviti motor, no odgodili smo tu stavku jer još otplaćujemo kredit za sanaciju fasade – rekla nam je susjeda iz obližnjeg ulaza gdje se nalazi lift sličan ovom koji je i u ulazu gdje je nastradao dječak.

KUHAR ZAPALIO TWITTER
Gordon Ramsay rekao nešto od čega se Dalmatincima diže kosa na glavi, u raspravu se uključile i ambasade
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb
  • paul-umpe:

    dizalo iz 1950 a cijena kvadrata 4000€

  • Mato22:

    "Poznajem i dječakova oca, on im je sin." Inteligentan zaključak autora večernjeg lista.

  • berija:

    Pitanje je kako taj lift, bez ugrađenih sigurnosnih naprava, uopće može dobiti atest?