Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMA POD PAPUKOM

Vatrogasci pod Papukom spašavaju stoku od žeđi

stoka
Foto: D. Santosi/HaloPix/Pixsell
1/3
06.02.2012.
u 13:30

Za farmu krava i junica dnevno trebam više od 2500 litara vode, kaže Darko Vukelić

SLATINA – Nakon jesenske suše u bunarima, u selima pod Papukom ovih zimskih dana doživljavaju novu nepogodu. Ono malo vode u bunarima zamrznulo se zbog temperatura zraka koje se noću spuštaju ispod 17 Celzijevih stupnjeva, potoci su se zaledili pa stočari muku muče kako da osiguraju dovoljne količine vode za svoju stoku. Pod Papukom je više od 5000 ovaca, goveda i koza, a najteže je seljacima kojima su u pomoć priskočili voćinski vatrogasci.

– Za 30-ak krava i junica dnevno mi treba više od 2500 litara pitke vode – kaže vlasnik farme Darko Vukelić kojemu su vatrogasci danas dovezli oko 7000 litara vode što će zadovoljiti potrebe tek za 48 sati.

Ključne riječi

Komentara 2

B6
Booyaka 619
13:52 06.02.2012.

Uh, mislio sam da je ovo članak o predsjednicima država iz regije koji su ostali zameteni na Jahorini (nažalost, kratkotrajno)

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:54 06.02.2012.

Vodu iz sniga nije teško stvoriti. Korisni savjet HDZa ZAgrabiti u neku šerpu sniga i staviti na upaljeno,drvo šumu ili nešto što gori i već za pola sata Etto VODEE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije