Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA NOĆ IZA GASITELJA

Vatrogasci obranili kuće od požara kod Zadra, Rudić: Buknuo je istodobno na dva mjesta

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
07.09.2021.
u 10:05

Požar je ugašen, ali ekipe su još uvijek na terenu i natapaju teren

Požar je buknuo u ponedjeljak navečer oko 19 sati kod Ražanca blizu Zadra. Teška noć je iza vatrogasaca, ali oni su uspjeli, usprkos jakoj buri i nepristupačnom terenu, obraniti kuće. 

– Tek jutros nešto prije 7 sati lokaliziran je požar između Ljupča i Ražanca i kuće su obranjene, to je najvažnija informacija koju nam je prenio Županijski Vatrogasni zapovjednik u Zadru Matej Rudić i dodao kako su kuće obranjene nešto prije 3 sata iza ponoći. Požar je izbio oko 19 sati i zahvatio je veliku gustu šumu, dva puta 1 kilometar borove šume. 

– Požar je ugašen, ali ekipe su još uvijek na terenu i natapaju teren, a u ovom trenutku dva zračna traktora također djeluju iznad Ljupča i sve činimo da dovršimo akciju do kraja – rekao nam je Matej Rudić. 

Nakon što je lokaliziran požar kod Ražanca, pri čemu je zadarski vatrogasac lakše ozlijeđen, i dalje se aktivno saniraju rubovi požara, a u sanaciji požara pomoći će i dva Air Tractora, izvijestili su u utorak iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, trava i bjelogorica na trenutno procijenjenoj površini od oko 200 hektara.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 40 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Zadar i Pag, Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar te DVD-ova Sukošan, Pljusak, Povljana, Pag i Ražanac, pri čemu je jedan vatrogasac Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar lakše ozlijeđen.

Požar je tijekom noći stavljen pod kontrolu vatrogasaca i lokaliziran u 6,45 sati.

Na upit da nam prokomentira informaciju da su pojedinci vidjeli nekoga tko pali vatru uz cestu u Rtini gdje je buknuo požar, Rudić nam je rekao kako on ne želi o tome špekulirati, da je to stvar za policajce.

Rudić nam je rekao kako je požar buknuo istodobno na dva mjesta

Na području Zadarske županije jučer popodne buknuo je i požar otvorenog prostora na otoku Ugljanu, uz objekte na području Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i visoka crnogorica na procijenjenoj površini od 18 hektara te su požarom bila zahvaćena četiri manja prizemna objekta (skladišta) i djelomično krovišta objekata upravne zgrade i objekta gdje su se nalazili bolesnici.

Bolesnici su evakuirani iz sigurnosnih razloga, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva kanadera te ukupno 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, sezonska interventna vatrogasna postrojba Ugljan, DVD-ovi Pašman, Tkon, Preko i Kali.  Požar je lokaliziran u 17,20 sati, a sanacija i dežurstvo gasitelja i dalje u tijeku.

Pogledajte kako je to jučer izgledalo, snimio Frane Šarić

 

Ključne riječi

Komentara 2

GE
Gefufna
10:21 07.09.2021.

Komsije dosli na posezonu

FR
franc251
09:22 07.09.2021.

I što ako toga koji je to zapalio stave u pritvor, zatvor pa on tamo umre?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije