Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao opravdan razlog

Policija brzo reagirala: Vatrogasac neće platiti kaznu

vatrogasci
Foto: PIXSELL/DVD Bilice
1/5
30.07.2019.
u 12:10

Vatrogasci su se tijekom vikenda borili s vatrenom stihijom kod Šibenika

Na Facebook stranici DVD-a Bilice objavljena je informacija da je jedan vatrogasac dobio kaznu za parkiranje dok je gasio požar. Podsjetimo, vatrogasci su se tijekom vikenda borili s vatrenom stihijom kod Šibenika. Iz DVD-a Bilice oglasili su se na Facebooku i zahvalili policiji što je brzo reagirala i nakon ispitivanja svih okolnosti ukinula kaznu vatrogascu.

"Drago nam je izvijestiti vas da je PU šibensko-kninska promptno reagirala i iskoristila svoje zakonsko pravo te nakon ispitivanja svih okolnosti ukinila kaznu za nepropisno parkiranje napisanu našem članu. 
Hvala PU na brzoj reakciji i ispravljanju posljedica ovog nesporazuma!" objavili su na Facebooku.

"Kaznu ne možemo ukinuti, ali je možemo na neki način oprostiti. U kontaktu s vatrogascem koji je parkirao automobil na tom mjestu utvrdili smo da je imao opravdan razlog, a u tom slučaju, budući da se radi o prekršaju gdje nitko nije bio ugrožen, kao i svakom drugom građaninu kazna se može oprostiti", rekla je za Dnevnik.hr Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

"Zahvalama nikad kraja, pa tako i sada zahvaljujemo PU ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri koji 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred DVD-a i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu 'VATROGASCI 193' te zaklonio nama pristup. Hvala gospodo od srca!!!! P.S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala...", stoji u objavi na Facebooku.

Reagirali su i na Facebook stranici Vatrogasci – Oni su naši Heroji.

"Bravo!!!! Gospođo..... Po meni tu policajac nije ni kriv, on je na poziv izašao i našao auto u prekršaju, naravno, gospođa je vjerojatno bila tu – da nije napisao ona bi i njega prijavila nadređenima da ne radi svoj posao kako treba...", stoji u objavi.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor za Šibenik IN objasnila je da nije bila riječ o vatrogasnom vozilu nego o osobnom vozilu jednog od vatrogasaca.

– Policija je sinoć u 18.40 sati od nepoznate osobe zaprimila dojavu da su kod zgrade općine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatečena su nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca te je policijski službenik postupio sukladno zakonu. Policija će nadalje u kontaktu s vatrogascima utvrditi je li postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima – kazala je Kosor za ŠibenikIN.

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar navijač
navijač
08:30 30.07.2019.

Ova vještica očito nema dovoljno svojih problema , pa se brine i za tuđe.

Avatar grbadeva
grbadeva
08:51 30.07.2019.

Jednom je jedan kirurg operirao i spasio život nekolicini, a dobio je kaznu za krivo parkiranje. Normalno da karikiram, a fakat mi je već pun kufer onih što raznim naljepnicama i zastavicama u autu žele neke benfite u prometu. Svaki je...i zaštitar se vozi po "žutoj" traci, svaki kombijaš stavi ispod vjetrobrana papir dostava i onda kao može što hoće. No dok god vidim policiju da se vozi bez upaljenog alarma po "žutoj " traci, dok se gosi policajac vozi nevezan, dok policijot priča na mobitel i vozi službeni auto, e dotle dobro biti neće.

PU
paul-umpe
08:53 30.07.2019.

sta kenjate.pa ako je nepropisno parkirao normalno je da ce dobiti kaznu.od kud policajac zna cije je auto.normalno da nece platiti kaznu jer nije nikomu smetao a ima debeli razlog zasto je napravio prekrsaj.crveni samo koriste sansu za plasiranje neistina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije