Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA NAROČITO

Vatikan postao izbirljiv u znanstvenoj fantastici

Avatar
AFP
12.01.2010.
u 14:40

Vatikanske novine i radio nisu protiv Cameronova filma iz nekih vjerskih razloga nego smatraju da priča, i pored "zapanjujućih" specijalnih efekata, jednostavno nije dovoljno jaka.

Film koji je najviše stajao i najviše zaradio došao je do Rima i ostatka Italije, a vatikanske novine L'Osservatore Romano i vatikanski radio u svojim recenzijama nisu bili pretjerano oduševljeni. Uzrok slabih kritika nije nikakva vjerska komponenta filma protiv koje bi se bunili u katoličkoj državi već – nedostatak sadržaja.

U Osservatoreu su napisali da u filmu ima "mnogo zapanjujuće, očaravajuće tehnologije", ali premalo "iskrenih emocija", dok ga je vatikanski radio nazvao "bezopasnim", ali i napomenuo da u pitanju nije baš neko remek-djelo znanstvene fantastike.

Ključne riječi

Komentara 4

AG
Agramer198
20:02 14.01.2010.

Ja sam išao gledat film čak dva puta, drugi put u nadi da je 3D verzija bolja... i slažem se da je zaplet banalan, dijalozi osrednji, a jedina svjetla točka su specijalni efekti za koje stvarno čovjeku skidam kapu.

Avatar punkufer
punkufer
14:50 12.01.2010.

Zaplet je prilično banalan i zanimljiv jedino Amerikancima koji u njemu vide svoju okupaciju Iraka i neke svoje moralne dvojbe oko njega. Efekti su super ali taj film se ne pamti ni pet minuta po izlasku iz kina.

OB
-obrisani-
14:35 14.01.2010.

Jes ti gledao pravi film punkufer? Ili si omašio , pa si gledao ono smeće sa Carrie Bradshaw možda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije