Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa Pio XII.
Povratak na članak

Vatikan otvara arhivu o najkontroverznijem papi: Povjesničari i danas raspravljaju o tajnovitoj božićnoj poruci

Među dokumentima bi trebali biti i zapisi o apelima židovskih organizacija da im se pomogne i Pijeva komunikacija s američkim predsjednikom Franklinom Rooseveltom. Ondje su i poslijeratni dokumenti o odnosu prema svećenicima za koje se sumnjalo da gaje simpatije prema komunistima

Komentari 16

ST
Strujniudar
11:12 02.03.2020.

Fašisti svih boja i znakova su uvijek udarali na Krščane.Od Nerona do danas.Uvijek su propadali i tako će biti do kraja svijeta.

VL
ZA
zaric
09:17 02.03.2020.

"Eugenio Pacelli, budući papa Pio XII., bio je nuncij u Njemačkoj od 1917. do 1929. Ondje je doživio uspon nacista na vlast" - ovo nije točno, jer nacisti su na vlast došli 1933. Članak je i inače prilično jednostran i vrvi insinuacijama i interpretacijama. Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/vatikan-otvara-arhivu-o-najkontroverznijem-papi-u-povijesti-1382797 - www.vecernji.hr

VL
MK
mksdk
12:15 02.03.2020.

PapaPio XII je ostao nijem tijekom WW2 i nakon WW2 iz jednostavnog razloga što je znao da je holokaust izmišljotina. Isto su znali i svi tadašnji lideri. Englezi su doslovno slušali svakodnevna izvješća iz Auschwitza koja su Nijemsci slali šifriranim porukama, i dobro su znali da tamo ne postoje nikakve plinske komore. Sva dnevna izvješća iz Auschwitza i danas postoje, samo što nisu dio općeg znanja, a onaj koji ih je objavio (David Irving) je sotoniziran i stigmatiziran, a bez ikakvog opovrgavanja onoga što je pokazao.

VL
DU
Deleted user
10:34 02.03.2020.

Uvijek su Crkva i Vatikan bili pljačkaški raspoloženi prema Hrvatskoj, nikada Crkvi niti Vatikanu nije stalo do građana Republike Hrvatske nego smo do njihove imovine. Opljačkano zlato od strane ustaških fašista Vatikan je pomogao sakriti, stoga Hrvatska treba raskinuti vatikanski ugovor i tražiti odštetu za pljačku zlata čija je vrijednost danas nekoliko milijardi. Što kaže Bog na sve to? Da li je ok pljačkati neki narod i prikrivati ratne zločince i pedofile, očito je to ok za Boga, a takvog Boga ja ne poštujem jer ne postoji! Lažljivci jedni i lopovi jedni!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.