Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uloga Vatikana
Povratak na članak

Vatikan je Hrvatsku priznao zbog prava naroda na državu, a ne zbog vjernosti papi

Priznanje nije došlo iznenada. Prethodno su više od godine dana Sveta Stolica i Ivan Pavao II. pozivali na mirno rješavanje sporova

Komentari 44

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:04 08.10.2016.

Svetac Ivan Pavao II uz Regana su srušili komunizam, a sve drugo je povijest. Tu ne treba zaboraviti i Gorbačova.

VL
Avatar Made in Germany
Made in Germany
21:54 08.10.2016.

Da nije bilo Poljaka Karola Wojtyla, kao Pape, koji je i sam kroz povijest svoje hrabre i junacke Poljske drzave, i naravno kasnije kroz osjejac monstruma zvanog komunizam, osjetio sto to znaci sloboda jednog starog naroda, tko zna jel bii stvari tako brzo isli. Naravno, sve cinjenice su isli Hrvatskoj na ruku uz povijesnu ispravnost. Veliko hvala nasom Poljskom Papi.

VL
DO
dobar
21:56 08.10.2016.

Imamli smo najveceg prijatelja u povijesti Hrvata i neka mu je velika hvala za sve sto je ucinio za hrvatski narod jer ga je neizmjerno volio i razumio.Hvala ti za sve sveti oce

VL
DO
dobar
21:54 08.10.2016.

Taj Silvije Tomasevic nikako da se pomiri sa slobodnom hrvatskom, kakv gradanski rat to on prica bajke to je bio rat izmedu dviju drzava i to Srbija je bila agresor na Hrvatsku a taj Toasevic bljuje gluposti da bi se culo za njega.

VL
DU
Deleted user
22:03 08.10.2016.

Prvi srpski kralj u povijesti krunjen je krunom iz Vatikana, i mi se ne ljutimo.

VL
DR
drile
00:50 09.10.2016.

Pa stvar je jednostavna.. Hrvati su uvijek bili vjerni i dobri Vatikanu, i kad je trebalo vratiti, Vatikan je vratio. Iza kulisa se može događati svašta,ali Hrvatska je bila i ostala bedem kršćanske europe i to je Ivan Pavao II dobro znao..i svaka mu čast!!! Žao mi je što se ovdje traže krivci, a ne zaslužni za neovisnu nam RH.

VL
MA
Mate
08:36 09.10.2016.

Gospodine Tomaševiću, najprije u Hrvtaskoj nije bio "gradjanski rat" kako Vi i Vama slični propagirate, već agresija na Državu. Da li zbog vjernosti ili prava Naroda na državu, sasvim je svjedno, ali je Vatikan pokazao kako se treba ponašati ui u medjunarodnim odnosima.

VL
Avatar shime.zg
shime.zg
22:26 08.10.2016.

Jeli to antifašista Silvije onako iz glave ili...? Pravo naroda? Ma nemoj? Jesu li Hrvati i Srbi u BiH narodi? Jesu li Baski i Katalonci narodi? Jesu li Rusi u Ukrajini narod? Jesu li Albanci u Makedoniji narod? Lažeš Silvije.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
00:31 09.10.2016.

Priznali su nas zbog 350 miliona KN koje dobivaju godišnje....

VL
Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
08:00 09.10.2016.

Jakih li katolika u Hr.Sve prsti od dobrote prema bliznjem svom.Fuj.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:58 08.10.2016.

"....pravo naroda na državu",pa što ne prizna Kosovo,zar to nije narod?Trebaju i Kosovo priznat po tim pravilima a ne dodvoravati se ruskoj cekvi i Srbiji.A onaj Armenac fino mu reče:"Što tražiš ovdje?"

VL
PR
prosinecki
01:58 09.10.2016.

100 puta laz i to Silviju postaje istina.Zna se da je prva zrtva rata "ISTINA".Gradjanski rat,JNA napadao gradjane druge nacionalnosti,Koliko se sjecam napadane su kasarne ili ti vojarne JNA u kojima su sluzili vojnici svih nacija i njihovi pretpostavljeni isto tako svih nacija.Najbolji su na vjestima bili pocetci"Okupatorska vojska nicim izazvana"a ono cjeli dan se puca po kasarnama.Zar jos uvijek nije jasno da je taj scenario dosao iz Vatikana i Njemacke.Ono sto Njemci nisu dobili tenkovima dobio je Genscher "markama" i kroz Hrvatsku.Nastavak je u rukama Merkel.Biti ce interesantan kraj.Cini mi se da Putin ne mari za zapadne "smijesne prijetnje".Mogli bi se slabo grijati ove zime.A Vatikan .Ne treba komentirati.Prica za sebe.Neka prvo ociste sebe iznutra od nakaradnih radnji .

VL
MA
Machak
22:20 08.10.2016.

Vatikan je vrlo dobro iskoristio situaciju i nametnuo nam ugovore kakve nisu imali ni srednjevjekovni vazali. A da Tuđman nije svim silama htio sebe uvesti u povijest i to kao osobu znatno važniju od njegovor Maršala (ni je i nee će jer jednostavno nije takav kalibar) - konačno par dana kasnije priznala nas je europska unija - ne bi sad imali na grbači Bozanića i društvo za slijedećih par tisuća godina. Usput prvi nas je priznao Island (ne računam uzajamno priznanje Hrvatske i Slovenije) - zašto se njima ne zahvaljujemo i gradimo im crkve i katedrale i ne uvedemo islandonauk kao izborni obvezan predmet u sredini satnice kako što je perfidno uveden ovaj vjeronauk?

VL
TH
thekurcula
21:52 08.10.2016.

Zašto onda ne podrži, iz istog razloga, pravo Srba u Bosni na vlastitiu državu? Ili, napose, zašto je pravo Hrvata na vlastitu državu bilo jače od prava Srba u SR Hrvatskoj na vlastitu državu?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.