Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vatikan cenzurirao televizijski program u Izraelu

20.02.2009.
u 15:54

RIM – Vatikan je zatražio od izraelske vlasti da cenzurira jedan TV-program koji je ocijenio bogohulnim i Izrael je ispunio vatikanski zahtjev, objavio je u petak ured za tisak Svete Stolice. Na programu privatne televizije "Canale 10" u Izraelu "ismijavani su bogohulnim riječima i snimkama Isus i Blažena Djevica Marija", priopćio je ured za tisak Svete Stolice.

Skupština katoličkih zajednica u Svetoj zemlji javno je izrazila zaprepaštenje i prosvjede kršćana zbog emisija koje je proteklih dana objavila izraelska privatna televizija "Canale 10". Apostolski nuncij u Izraelu zbog bogohulnih je riječi izrečenih u emisiji prosvjed uputio izraelskoj vladi, koja je zajamčila da će intervenirati i prekinuti prikazivanje te emisije. Od TV postaje zatraženo je i da se javno ispriča.

U vatikanskom priopćenju izražava se solidarnost s kršćanima u Svetoj zemlji i osuđuje se "vulgarni i uvredljivi čin prema osjećajima onih koji vjeruju u Krista".

Na kraju se izražava žaljenje što se na tako uvredljiv način vrijeđaju djeca Izraela kao što su bili Isus i Marija iz Nazareta. Izraelska televizija počela je prikazivati taj program proteklih dana gotovo istodobno s najavom dolaska pape Benedikta XVI. u Svetu zemlju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije