Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac

Vaše izvješće puko je nabrajanje, što ste, zapravo, radili 6 mjeseci?

vucic2_PXL_kar_100112_993
PIXSELL
27.09.2010.
u 09:44

Oporba optužila župana i Županiju da nisu ništa konkretno rekli o svom polugodišnjem radu.

Iako je karlovački župan Ivan Vučić na posljednjoj sjednici Županijske skupštine 45 minuta govorio o tome što su on i njegovi suradnici te pročelnici odjela radili u prvoj polovici godine, oporba nije bila zadovoljna onim što je čula.

– Na 22 stranice izvještaja pobrojani su brojni sastanci na kojima ste bili, nabacani su nazivi projekata koje Županija sufinancira i provodi, ali nema konkretnih podataka o tome što ste napravili. Koji je projekt u kojoj fazi, koliko ga plaćamo, koji je rok realizacije? Najgore je što u izvještaju nema podataka koje je mjere Županija napravila da se ublaži kriza, posebno gospodarstvenicima, što je jedno od predizbornih obećanja. Poduzeća se zatvaraju, a obećana pomoć s državne razine ne stiže – rekao je Stjepan Mikulandrić iz Kluba SDP-a.

Više se ne može

Dodao je da je u Županiji zaposleno nešto manje od 100 djelatnika i da se njihov potencijal mora bolje iskoristiti u traženju efikasnijeg rješenja za izlazak iz krize.

Izvještajem nisu zadovoljni ni u HNS-u. Tvrde da stanovnici županije sve teže žive, standard je sve lošiji, a županijsko vodstvo ne nudi rješenja za izlazak iz krize i gospodarski rast županije.

– Župan i suradnici napravili su sve što je u njihovoj nadležnosti moguće - proračun je realno planiran, sve obveze Županija izvršava – od isplata školstvu, socijali, do ulaganja u poljoprivredu i poduzetništvo. Više se ne može i nije u domeni župana nego se odnosi na državne poslove, a za to ne možete kriviti lokalnu zajednicu – rekao je Ivan Udžbinac iz Kluba HDZ-a.

Kucao je na sva vrata

Vlado Jelkovac, također iz HDZ-a, rekao je da u izvještaju ne piše da se župan angažira oko rješavanja svakog problema kojeg mu "donesu" predstavnici bilo kojeg grada ili općine.

– Ipak nikoga nikada župan nije odbio saslušati, a često je s načelnicima općina ili gradonačelnicima odlazio u Zagreb, obilazio agencije, kucao na vrata ministarstava kako bi osigurao novac ili podršku za projekte koji su važni za razvoj bilo kojeg kutka županije – komentirao je Vlado Jelkovac. Optužbe oporbe ocijenio je nerealnima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije