Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naslijedio ostojića

Kakav je novi ministar zdravlja Siniša Varga

Siniša Varga
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
11.06.2014.
u 13:06

O prim. dr. Siniši Vargi kolege liječnici govore sve najbolje. Kažu da je moderan, da se ne nameće te da voli zapadnjačka načela i želi unaprijediti zdravstvo.

Donedavni šef HZZO-a Siniša Varga zamijenit će na mjestu ministra zdravlja Rajka Ostojića s kojim je oduvijek bio u nategnutim odnosima zbog nemogućnosti kontrole financijskih sredstava. No, Vargi ministarstvo zdravlja nije nepoznanica. U vrijeme mandata ministra Andre Vlahušića bio je njegov pomoćnik.

O prim. dr. Siniši Vargi, javljaju 24sata, kolege liječnici govore sve najbolje. Kažu da je moderan, da se ne nameće te da voli zapadnjačka načela i želi unaprijediti zdravstvo. Kod njega sve ide po pravilima, drži se propisa i slova zakona. Liječnici tvrde da se on ne dogovara uz kilu janjetine te da ne zapošljava po rodijačkim i ostalim vezama. Varga se zauzima za napredak obiteljske medicine prema zapadnjačkim standardima, a u borbu s bolničkim doktorima upustio se jer ih želi onemogućiti u nepotrebnom rasipanju novca.

Novi ministar specijalist je stomatološke protetike. Rođen je 1965. godine, diplomirao je 1990. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija dva puta je nagrađen nagradom Rektora Sveučilišta, 1986. i 1988. godine. Bio je zaposlen u Kliničkoj bolnici Dubrava. Njegova supruga Suzana Varga također je stomatolog. Jedan je od osnivača Hrvatskog društva za poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite. Od 2000. do 2002. radio je kao konzultant Svjetske banke na projektu zdravstvene reforme u Republici Hrvatskoj. Dio svoje specijalističke prakse je proveo u Göteborgu (Švedska) 1995. Ondje je bio prvi Hrvat koji se obrazovao na Branemark Implantology Clinic. Za vrijeme Domovinskog rata bio je član mobilnih kirurških ekipa.

>>Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade. Novi ministri su Siniša Varga i Vedran Mornar

>>Mornar ulazi u Vladu umjesto Jovanovića, Varga umjesto Rajka Ostojića?

Komentara 27

CE
cenzura
13:10 11.06.2014.

Po Varginom načelu, tko ima para bu se liječil a tko nema njemu ni HZZO nemre pomoći! Tako narode, pripremite se za američki model, tko ima lovu bu se liječil a tko nema - pod ledinu!

KR
kristov
13:10 11.06.2014.

nije imao priliku, sada će i on usvojiti tu praksu kukavičke vlade!

MA
maklin
13:42 11.06.2014.

LOL da vi znate kako HZZO radi... to se SVE i radi po principu "dogovora", točka. Sve drugo što čujete su laži, tko je probao surađivati s HZZO-om "okusio" je Vargu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije